Connect with us

Primarul Maria PLEȘCA, despre proiectele de modernizare a comunei sucevene VOITINEL

Design fara titlu 3 - Moldova Invest

Potențial investițional

Primarul Maria PLEȘCA, despre proiectele de modernizare a comunei sucevene VOITINEL

Comuna Voitinel este  situată în zona de nord a județului Suceava, la 7 kilometri de granița cu Ucraina, la 15 kilometri de orașul Rădăuți și la 45 de kilometri de municipiul Suceava

Un program complex de investiții, coordonat de doamna primar Maria Pleșca, a schimbat în bine viața locuitorilor din  comună.

Maria Plesca - Moldova Invest

Într-un peisaj în care multe localități rurale se confruntă cu provocări multiple, comuna Voitinel se distinge prin eforturile concrete de modernizare și dezvoltare ale primăriei. Spre exemplu, sala de sport finalizată și instituții de învățământ renovate și dotate corespunzător. Acestea sunt integrate într-o zonă unde drumurile vicinale reabilitate, rețelele extinse de apă și canalizare și noile construcții vin în sprijinul celor care activează în special în domeniul sănătății și al educației.

Cu multă muncă și proiecte bine definite, administrația locală pune accentul pe dezvoltare durabilă și pe îmbunătățirea continuă a condițiilor de viață ale locuitorilor. Astfel, din lista de realizări se remarcă proiecte de valoare considerabilă, cu impact direct asupra calității vieții, precum dotări cu mobilier și echipamente digitale pentru școli, creșterea eficienței energetice și reabilitarea drumurilor.

IMG 20230921 WA0019 - Moldova Invest

Privind către viitor, planurile administrației comunei Voitinel arată promițător. Proiectul de aducțiune de gaz, care va transforma radical sistemele de încălzire, va atrage și investitori, consolidând astfel poziția localității.

Moldova Invest îți recomandă și ...   A fost aprobat costul șoselei de centură Gura Humorului: 539 de milioane de euro!

Doamnă primar, care sunt proiectele de investiții finalizate în comuna dumneavoastră în ultimii ani?

Proiectele pe care le-am realizat  au vizat îmbunătățirea infrastructurii din localitate, crearea condițiilor necesare desfășurării unui proces de  învățământ de calitate, asigurarea unui cadru favorabil desfășurării activităților din sfera culturii și a sportului.

IMG 20230921 WA0041 - Moldova Invest

 • Construire sală de sport – este un cadru propice pentru promovarea sportului și sănătății în rândul tinerilor din comună. Sala de sport modernă oferă acum facilități pentru diverse activități sportive și evenimente locale.
 • Reabilitare drumuri vicinale – reabilitarea drumurilor a contribuit la îmbunătățirea legăturile cu orașele învecinate și a asigurat un tranzit mai sigur și mai eficient.
 • Extindere rețele de apă și canalizare – este știut faptul că o rețea de apă și canalizare modernă și extinsă garantează accesul la servicii vitale.
 • Reabilitare, modernizare și dotare Cămin Cultural – prin acest proiect ne-am dorit transformarea localității într-un centru modern de activitate, promovând cultura și tradițiile locale, de asemnea poate fi și un spațiu adecvat pentru promovarea talentelor locale.
 • Reabilitare și extindere Grădiniță cu program normal- proiectul a avut ca scop suplimentarea capacității educaționale a comunei, oferind mai multe oportunități pentru domeniul educației timpurii de calitate.
 • Construire Grădiniță – prin acest proiect am urmărit crearea unui mediu adecvat de învățare și dezvoltare.
 • Construire grup sanitar, centrală termică și reabilitare corp din cadrul Școlii Gimnaziale;
 • Amenajarea trotuarelor – proiectul are ca scop siguranța pietonilor și în îmbunătățirea aspectului general al localității.
Moldova Invest îți recomandă și ...   Ce schimbări de natură fiscală vor afecta persoanele fizice, PFA-urile și SRL-urile de la 1 ianuarie 2024?

IMG 20230921 WA0024 - Moldova Invest

Ce proiecte aveți în derulare?

Administrația locală continuă să investească în domeniul educației, deoarece suntem conștienți de importanța acestuia. Sănătatea este un subiect care ne preocupă în mod deosebit, cu accent pe atragerea resursei umane prin îmbunătățirea condițiilor de desfășurare a activității și oferirea de cazare gratuită.

 • Dotărea cu mobilier și echipamente digitale a unităților de învățământ din comună. Proiect în valoare de 680.175.66 de lei (fără TVA);
 • Creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei în clădiri publice la Școala Gimnazială. Proiect în valoare de 2.402.985,08 de lei (fără TVA);
 • Reabilitare drumuri vicinale în comună cu o valoare de 5.270.645.24 de lei;
 • Construire dispensar medical uman, proiect cu o valoare de 2.535.305 de lei cu TVA;
 • Construirea de locuințe de serviciu pentru specialiștii din sănătate și învățământ. Valoare proiectului este de 1.997.652.73 lei.

IMG 20230921 WA0034 - Moldova Invest

Ce proiecte aveți pentru viitor?

Înainte de a ne proiecta în viitor, este esențial să subliniez că responsabilitatea noastră principală este să finalizăm proiectele aflate în derulare. Este esențial pentru noi să ne asigurăm că fiecare proiect început este dus la bun sfârșit, cu atenție la detalii și asigurându-ne că rezultate corespund cu planurile inițiale. Considerăm că finalizarea proiectelor poate fi o garanție a integrității și eficienței noastre ca administrație, dar și o confirmare că suntem angajați să oferim rezultate tangibile.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Ce au obținut fermierii în urma negocierilor cu Ministerul Agriculturii?

Astfel, după ce ne asigurăm că toate aceste proiecte sunt finalizate, ne vom concentra pe noile inițiative. Prioritar va fi proiectul de aducțiune de gaz, o parte a viziunii noastre pentru un viitor mai sustenabil și care se încadrează în categoria de eficient energetic.

Pe lângă beneficiile directe pentru locuitorii comunei, există și avantaje indirecte. Unul dintre acestea este atragerea investitorilor. O infrastructură modernă de gaz natural poate face comuna noastră mai potrivită pentru companiile și antreprenorii care caută locații pentru desfășurarea afacerilor.

În concluzie, avem în vedere o idee echilibrată pentru dezvoltare: ne concentrăm întâi pe finalizarea proiectelor în derulare, pentru a oferi stabilitate, iar apoi ne orientăm spre noi proiecte, cum ar fi aducțiunea de gaz, care va aduce beneficii pe termen lung atât pentru locuitorii comunei, cât și pentru economia locală.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Potențial investițional

To Top