Connect with us

Primarul orașului botoșănean BUCECEA, Angel GHEORGHIU: „Dorim să aplicăm pe cât mai multe programe care să aducă un plus de valoare comunității în care trăim.”

Collage Maker 24 Jul 2023 11 12 AM 574 - Moldova Invest

Botoșani

Primarul orașului botoșănean BUCECEA, Angel GHEORGHIU: „Dorim să aplicăm pe cât mai multe programe care să aducă un plus de valoare comunității în care trăim.”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Bucecea este un oraș din județul Botoșani, situat în partea de Nord-Est a țării, la 19 km de Botoșani

Până în prezent, prin utilizarea eficientă a bugetului local, identificarea surselor de finanțare potrivite și prin elaborarea unor proiecte bine fundamentate, Primăria Bucecea a reușit să obțină resursele necesare pentru dezvoltarea comunității și realizarea obiectivelor stabilite.

WhatsApp Image 2023 05 17 at 10.04.00 e1690187334317 - Moldova Invest

Primăria Bucecea are planuri ambițioase pentru viitor, iar investițiile propuse pentru anul în curs includ extinderea rețelei de gaze, asfaltarea drumurilor și amenajarea de parcări suplimentare.

Primarul Angel GHEORGHIU a punctat în cadrul interviului, că Primăria Bucecea își propune prin proiectele planificate să continue investițiile în infrastructură și energie regenerabilă, deoarece ar putea aduce beneficii semnificative comunității din Bucecea, contribuind la dezvoltarea economică și la îmbunătățirea calității vieții locuitorilor.

Cum a fost repartizat bugetul local al Primăriei Bucecea în anul 2023, ținând cont de dificultățile economice din anul precedent?

WhatsApp Image 2023 05 17 at 10.04.02 - Moldova Invest

 

În ceea ce privește bugetul pe anul 2023, repartizarea a ținut cont, în primul rând, de acoperirea cofinanțărilor aferente proiectelor pe care am aplicat pe PNRR, și aici mă refer la: Reabilitarea sediului Primăriei Bucecea, Reabilitarea Sediului Evidența Populației, Amenajarea a 4 km de piste pentru biciclete, Rețea de stații inteligente și modernizarea transportului public în parteneriat cu Municipiul Botoșani, Modernizarea transportului public prin achiziția de microbuze electrice, Înființare insule ecologice, Înlocuirea mobilierului școlar și dotarea laboratoarelor Liceului Tehnologic Bucecea.

Moldova Invest îți recomandă și ...   România se îndreaptă către top 20 mondial în energie fotovoltaică până în 2028, conform estimărilor Solar Power Europe

Care sunt proiectele în curs de implementare la Primăria Bucecea și care sunt obiectivele pe care le vizează acestea?

WhatsApp Image 2023 05 17 at 10.04.026 - Moldova Invest

Principalele proiecte pe care le avem în acest moment în derulare sunt:

 • Proiectul de modernizare a străzilor (7,4 km prin pro-gramul Anghel Saligny și 3,6 km, Modernizarea drumurilor afectate de calamități, cu finanțare de la CNI)
 • Modernizarea sistemului de iluminat stradal în orașul Bucecea cu 900 de lămpi cu LED,
 • Construire Creșă mică cu finanțare de la Ministerul Dezvoltării,
 • Construirea a două blocuri prin Agenția Națională pentru locuințe
 • Construirea Grădiniței cu program prelungit (PNDL 2)
 • Construirea Școlii cu clasele I-VIII (PNDL2 fonduri guvernamentale).

De asemenea, avem multe proiecte cu finanțare de la Bugetul local:

WhatsApp Image 2023 05 17 at 10.04.001 - Moldova Invest

 • Amenajare trotuare prin pavelare;

WhatsApp Image 2023 05 17 at 10.04.021 - Moldova Invest

 • Extinderea rețelei de apă;
 • Reabilitare energetică a Grădiniței „Scufița Roșie”;
 • Reabilitare energetică a Școlii făcute cu finanțare de la Banca Mondială;
 • Extinderea iluminatului pe principalele artere cu stâlpi ornamentali, etc. ;
 • O altă investiție pe care o avem în derulare se referă la Construirea Capelei Mortuare, la standarde europene, în zona Cimitirului Eroilor, care va fi prevăzută inclusiv cu clopotniță.
Moldova Invest îți recomandă și ...   Aeroportul Iaşi sărbătorește 1 milion de pasageri în doar şase luni din acest an

Cele mai importante proiecte finalizate de Primăria Bucecea

Precizați care sunt cele mai importante proiecte finalizate de Primăria Bucecea, în ultima perioadă.

Unul din cele mai importante proiecte finalizate de Primăria orașului Bucecea este: Amenajarea bazei sportive Bucecea cu finanțarea Companiei Naționale de Investiții.

WhatsApp Image 2023 05 17 at 10.10.21 - Moldova Invest

Baza sportivă include un teren de fotbal (8.800 de metri pătrați) și tribune acoperite, o clădire multifuncțională și un teren pentru handbal, baschet, volei și tenis.

WhatsApp Image 2023 05 17 at 10.05.38 - Moldova Invest

Toate terenurile beneficiază de instalații de nocturnă. De asemenea, baza are parcare cu 60 de locuri. În plus, s-a încheiat un proiect de Modernizare a străzilor pe o lungime de 7 km, drumuri care au rigole carosabile, șanțuri, marcaje rutiere, etc.

WhatsApp Image 2023 05 17 at 10.04.041 - Moldova Invest

 

O altă investiție importantă o reprezintă amenajarea a peste 80 de locuri de parcare în zona centrală a orașului Bucecea, parcări care vor beneficia și de supraveghere video.

De asemenea, a fost amenajată iluminarea celor două parcuri din intravilanul orașului Bucecea și a fost amenajat un spațiu de joacă modern în satul Bohoghina, acolo unde s-au montat și lampi cu LED de la intrare.

Un alt proiect important l-a reprezentat extinderea rețelelor de utilități din surse proprii către terenul fostei fabrici de zahăr, unde astăzi deja își desfășoară activitatea unii operatori economici, care au generat și locuri de muncă.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Moldova Invest în dialog cu Valentin CEBAN, Director al Oficiului Național al Turismului din Republica Moldova

WhatsApp Image 2023 05 17 at 10.04.03 - Moldova Invest

În prezent, se lucrează la construirea unei fabrici de ulei de floarea soarelui și rapiță.

Planuri de viitor pentru primăria Bucecea

Ce planuri are Primăria Bucecea pentru viitor? Care sunt investitiile pe care le are în vedere Primăria Bucecea pentru anul în curs?

În primul rând, ne dorim să aplicăm pe cât mai multe programe care să aducă un plus de valoare comunității în care trăim.

Intenționăm să extindem rețeaua de gaze spre localitatea Călinești, proiect pe care l-am depus încă de anul trecut și în acest moment se află în evaluare la Ministerul Dezvoltării.

De asemenea, ne dorim să extindem rețeaua de drumuri prin asfaltare, să amenajăm cât mai multe parcări, să amenajăm încă 2 spații de joacă moderne pentru copii în apropierea grădinițelor.

Avem un parteneriat cu Consiliul Județean Botoșani, care intenționează să construiască un parc fotovoltaic în Bucecea și purtăm discuții cu un investitor din Elveția care dorește să construiască 12 eoliene de capacitate mare, proiect pentru care s-a emis deja și autorizația de construcție.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botoșani

To Top