Connect with us

Primarul sucevean Ion ȘTEFAN: “Comuna Bunești a reușit să finalizeze cu succes mai multe proiecte importante care au avut un impact semnificativ asupra comunității!”

Design fara titlu 3 1 - Moldova Invest

Bunesti

Primarul sucevean Ion ȘTEFAN: “Comuna Bunești a reușit să finalizeze cu succes mai multe proiecte importante care au avut un impact semnificativ asupra comunității!”

Comuna Bunești este poziționată în podișul Sucevei, la 17 km de municipiul Suceava. Sub conducerea primarului Ion ȘTEFAN, comuna Bunești a trecut printr-o serie de transformări semnificative și cu impact pozitiv asupra comunității locale

Cu o viziune orientată spre viitor și un angajament ferm pentru dezvoltare, comuna continuă să crească și să se dezvolte armonios, aducând beneficii tangibile pentru locuitorilor săi.

PRIMAR ION STEFAN - Moldova Invest

În ultima perioadă, primăria Bunești a reușit să finalizeze cu succes mai multe proiecte importante, care au contribuit la dezvoltarea durabilă a comunității.

Aceste proiecte au acoperit o gamă variată de domenii, de la infrastructură la educație și cultură, reflectând angajamentul de a asigura un viitor mai bun pentru toți locuitorii comunei.

În prezent, comuna Bunești se află în plină desfășurare a unui impresionant set de proiecte care vizează îmbunătățirea infrastructurii și a serviciilor comunitare, consolidând astfel bazele unei comunități mai dezvoltate și mai conectate.

În viitorul apropiat, comuna Bunești își propune să continue pe calea dezvoltării și să aducă mai multe îmbunătățiri. Cu un angajament ferm pentru dezvoltare și o viziune orientată spre viitor, continuă să parcurgă drumul progresului.

“Comuna Bunești a reușit să finalizeze cu succes mai multe proiecte importante care au avut un impact semnificativ asupra comunității!”

Care ar fi cele mai importante 3-4 proiecte pe care le-ați finalizat în ultima perioadă?

Moldova Invest îți recomandă și ...   Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a încheiat 34 de noi contracte de finanțare prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, în valoare totală de 284.887.202,17 de lei

În ultima perioadă, comuna Bunești a reușit să finalizeze cu succes mai multe proiecte importante care au avut un impact semnificativ asupra comunității, iar dintre acestea amintim:

 • Alimentare cu apă în satul Bunești, proiect important pentru că unul dintre cele mai critice aspecte pentru o comunitate este accesul la apă potabilă.
 • Reabilitarea și modernizarea școlii gimnaziale „Artur Gorovei”. Prin reabilitarea și modernizarea acestei instituții, s-au creat condiții optime de învățare pentru elevi și cadrele didactice, contribuind la creșterea calității educației.
 • Reabilitarea și modernizarea școlii primare din Uncești. Modernizarea acestei școli a creat un mediu propice pentru dezvoltarea și învățarea în mod corespunzător a celor mai mici membri ai comunității.

2 13 - Moldova Invest

 • Reabilitarea și modernizarea grădiniței cu program normal din Podeni. Proiect important, pentru că educația timpurie este esențială în dezvoltarea copiilor.

Reabilitare și modernizare sediu primăriei din satul Bunești: Protejarea, promovarea și conservarea patrimoniului cultural sunt aspecte vitale pentru identitatea unei comunități

6 4 - Moldova Invest

Care sunt investițiile pe care le aveți în derulare în prezent?

În prezent, comuna Bunești se află în mijlocul unui set numeros de proiecte care au ca scop îmbunătățirea continuă a infrastructurii și a serviciilor pentru cetățeni.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Romaero București, o întreprindere strategică a sistemului de apărare, este în insolvență. Compania are în proprietate terenuri estimate la 270 de milioane de euro

Iată o privire mai detaliată asupra investițiilor aflate în derulare:

PROIECTE 2023 -2024

 • Extindere sistem de alimentare cu apă în satele Petia, Uncești și Podeni – valoarea proiectului de 8.868.485,51 lei – Programul Național de Investiții Anghel Saligny;
 • Implementarea sistemelor inteligente de management local. Valoare de 1.902.506,88 lei – PNRR Componenta 10
 • Elaborarea în format digital a documentației de amenajarea teritoriului și de urbanism – Plan Urbanistic General; valoare de 820.121,82 lei – PNRR Componenta 10
 • Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe; 960.461,61 lei – PNRR Componenta 15
 • Modernizarea sistemului de iluminat public stradal etapa a-II-a.1.000.000 lei – Administrația Fondului pentru Mediu (A.F.M)
 • Amplasare stații de reîncărcare pentru vehicule electrice, proiect cu o valoare de 1.011.500 lei – finanțat prin Administrația Fondului pentru Mediu (A.F.M)
 • Reabilitarea grădiniței cu program normal din localitatea Petia cu o valoare de 200.000 lei ,finanțare de la Buget Local

4 2 - Moldova Invest

Cum arată proiectele de viitor? Ce v-ați propus să realizați în următoarea perioadă?

Comuna Bunești își propune să continue pe calea dezvoltării și să aducă mai multe îmbunătățiri în viitorul apropiat. Iată câteva dintre proiectele de viitor care au fost planificate pentru a susține creșterea calității vieții locuitorilor:

 • Construire dispensar: este un proiect important din domeniul sănătății, de care vor beneficia locuitorii comunei.
 • Cămin cultural Petia: Dezvoltarea unui centru cultural ar putea servi ca loc de întâlnire și evenimente culturale și ar contribui la promovarea tradițiilor locale, în plus va oferi un spațiu pentru activități culturale și artistice.
 • Cămin cultural Uncești, spațiu cultural pentru locuitori, oferind un loc pentru evenimente, expoziții și alte activități culturale. Acesta contribuie la identitatea noastră culturală.
 • 4,5 km de drum asfaltat: va îmbunătăți semnificativ infrastructura locală și accesul la diferite zone ale comunei, sporind confortul și mobilitatea locuitorilor.
 • Iluminat cu LED: Continuarea modernizării sistemului de iluminat public în sesiunea a doua, pentru a acoperi zona stabilită.
 • Stații de reîncărcare autovehicule electrice: odată cu creșterea adoptării vehiculelor electrice, amplasarea stațiilor de reîncărcare în comuna Bunești va fi un pas înainte pentru a sprijini mobilitatea durabilă și pentru a încuraja utilizarea vehiculelor cu emisii reduse.
Moldova Invest îți recomandă și ...   Creșterea economică a României, ”parțial artificială”. Fără asistență externă, PIB-ul s-ar contracta cu 3%, demonstrează profesorul Bogdan Glăvan

Toate aceste proiecte reflectă angajamentul comunei Bunești în dezvoltarea durabilă, îmbunătățirea infrastructurii și a serviciilor publice și în creșterea calității vieții pentru locuitori.

3 3 - Moldova Invest

Prin aceste inițiative, comuna Bunești de îndreaptă către un viitor mai bun și prosperitate.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Bunesti

  To Top