Connect with us

Investiție de 4.977.717,88 lei pentru modernizarea sistemului de iluminat public stradal în municipiul Dorohoi

dorohoi - Moldova Invest

Botoșani

Investiție de 4.977.717,88 lei pentru modernizarea sistemului de iluminat public stradal în municipiul Dorohoi

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Primarul Municipiului Dorohoi, Dorin Alexandrescu, a semnat contractul de finanţare pentru proiectul „Modernizarea sistemului de iluminat public stradal în Municipiul Dorohoi, Județul Botoșani”

Proiectul a fost accesat prin intermediul Administrației Fondului pentru Mediu, Programul privind creşterea eficienţei energetice a infrastructurii de iluminat public.

Obiectivul proiectului vizează înlocuirea stâlpilor de iluminat public pe Bulevardul Victoriei, Strada Dimitrie Pompeiu (de la Petrom până la LIDL) şi echiparea cu lămpi LED performante.

De asemenea, vor fi instalaţi stâlpi noi de iluminat cu lămpi LED în parcările din Cartierul Doja, Spitalul Municipal, Aleea Vişinului, strada C.D. Gherea (lângă ANAF).

Sistemul de iluminat public va putea fi controlat prin instalarea unui sistem de telegestiune digital.

Prin intermediul acestei investiţii, va creşte siguranța cetățenilor, calitatea iluminatului stradal şi pietonal şi se va reduce consumul de energie electrică și a gazelor cu efect de seră. Astfel, Municipiul Dorohoi va avea un sistem de iluminat public modern, la standarde europene.

Fondurile atrase pentru acest proiect sunt de 4.977.717,88 lei cu T.V.A., iar investiţia are o durată de implementare de până la 18 luni de la data depunerii primei cereri de avans.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botoșani

To Top