Connect with us

Valoarea maximă a tichetelor de masă va crește de la 1 ianuarie 2024

Guvern Marce Ciolacu Simona Bucura Oprescu 1280x720 1 - Moldova Invest

România

Valoarea maximă a tichetelor de masă va crește de la 1 ianuarie 2024

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

O reglementare adoptată în vara acestui an majorează valoarea maximă a tichetelor de masă la 40 de lei pe zi, începând cu data de 1 ianuarie 2024

Articolul I din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 69/2023, adoptată vara trecută, stabilește noi valori maxime ale tichetului de masă.

(1) Începând cu data de 1 august 2023, valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăși suma de 35 lei.

(2) Începând cu data de 1 ianuarie 2024, valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăși suma de 40 lei.

Prin urmare, începând cu 1 ianuarie, valoarea nominală maximă a unui tichet de masă acordat angajatului va ajunge la 40 de lei, cu o creștere de cinci lei față de valoarea anterioară.

Moldova Invest îți recomandă și ...   DĂRMĂNEȘTI, stațiune turistică de interes local

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a explicat că această majorare a fost aprobată de Guvern pentru a contracara scăderea puterii de cumpărare a populației, determinată de conflictul din Ucraina și liberalizarea prețurilor la energie. Această decizie a fost comunicată într-un comunicat de presă emis în vară, când a fost adoptată Ordonanța de Urgență.

Peste trei milioane de angajați români beneficiază de tichete de masă, din care 1,2 milioane sunt angajați în sectorul public și peste două milioane în sectorul privat.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Moldova Invest în dialog cu Cezar GROZAVU, Director executiv al Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Suceava

În cazul în care angajatorii decid să acorde valoarea maximă prevăzută de lege, adică 40 de lei pe tichet, angajații ar putea primi lunar 800 de lei sub formă de tichete de masă.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in România

To Top