Connect with us

Primarul sucevean Vasile Cărare: „Până acum nu am avut vreun proiect care să nu fie aprobat, deși avem depuse 14 până în acest moment din PNRR.”

Design fara titlu 27 - Moldova Invest

Milisauti

Primarul sucevean Vasile Cărare: „Până acum nu am avut vreun proiect care să nu fie aprobat, deși avem depuse 14 până în acest moment din PNRR.”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Orașul Milișăuți este situat în Estul județului Suceava, la distanță de aproximativ 28 de kilometri de Municipiul Suceava

Până în prezent, orașul Milișăuți a obținut finanțări pentru proiectele depuse și face pași spre dezvoltare sub conducerea unui primar proactiv, Vasile Cărare.

Acesta este preocupat de îmbunătățirea condițiilor de viață ale locuitorilor.

330 - Moldova Invest

Primăria Milișăuți are în vedere modernizarea infrastructurii rutiere, cu accent pe drumurile mai late care permit ulterior amplasarea rețelelor de apă și canalizare fără a necesita intervenții costisitoare ulterioare.

Cu toate provocările administrative și financiare întâmpinate, administrația locală este determinată să obțină finanțare pentru proiectele necesare și să asigure implementarea eficientă a acestora.

La preluarea mandatului nu era niciun proiect în derulare

În calitate de primar al orașului Milișăuți, aflat  la primul mandat, sunteți implicat într-un număr semnificativ de proiecte. Vă rugăm să enumerați câteva dintre aceste proiecte.

Am preluat primăria fără niciun proiect în derulare, cu excepția unuia început în 2008, care era aproape abandonat.

Moldova Invest îți recomandă și ...   România cucerește locul 2 în UE la absorbția fondurilor europene! Peste 23 miliarde euro primite și 96% absorbție pentru perioada 2014-2020

În prezent, avem semnate contracte pentru 11 proiecte prin PNRR și încă trei semnate prin intermediul Agenției Administrația Fondului de Mediu.

De asemenea, se află în etapa de pregătire, în fază de licitație și avizare, un proiect de aducțiune de gaz și canalizare.

Milisauti SV Vasile Carare edit Cropped 1 - Moldova Invest

În ansamblu, dacă luăm în considerare și proiectele recent aprobate, valoarea totală a acestora se ridică la aproximativ 90 de milioane de lei.

În acest an, avem în vedere modernizarea a 2,5 km de drum.

Pentru acest proiect, dispunem de fonduri atât de la Guvern, cât și proprii, și, desigur, pregătim tot ceea ce este necesar pentru modernizarea celorlalte drumuri care pot fi  reabilitate, fără a fi  necesară intervenția ulterioară asupra acestora în ceea ce privește utilitățile subterane.

WhatsApp Image 2023 08 16 at 11.08.39 1 - Moldova Invest

Prioritate vor avea drumurile mai late, care permit și oferă spațiu suficient pentru amplasarea ulterioară a rețelelor de apă și canalizare, fără a fi  necesar să distrugem din nou asfaltul.

Proiectele actuale și planurile de dezvoltare

Care sunt proiectele actuale și planurile de dezvoltare legate de infrastructura școlară și educațională din orașul Milișăuți?

Moldova Invest îți recomandă și ...   Primul PARC SENZORIAL din regiunea Moldovei, construit la Botoșani. Proiect cu o valoare totală de valoare totală de 3.4 milioane de euro

Am obținut aprobarea finanțării pentru un proiect de dotare cu mobilier și echipamente pentru laboratoare, în valoare de peste 1.600.000 de lei.

De asemenea, suntem în etapa de implementare a proiectului de reabilitare a unei școli din Bădeuți, având deja contractul semnat și fiind în fază de elaborare a proiectului tehnic.

În prezent, lucrăm pentru a depune cerere de finanțare pentru alte două corpuri de clădire în cadrul unui nou apel, ghidul fiind în prezent în proces de consultare.

În plus, suntem interesați să explorăm posibilitatea construirii unei clădiri noi, deoarece avem corpuri de clădire care datează din 1952, ce nu mai pot fi  reabilitate în mod eficient.

„Dificultatea reală este punerea în practică a proiectelor.”

 Care ar fi  principalele dificultăți cu care vă confruntați în atragerea de fonduri europene?

Până acum nu prea am întâmpinat dificultăți în atragerea fondurilor europene.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Republica Moldova și SUA își consolidază cooperarea în domeniul securității cibernetice

În contextul în care a fost lansat PNRR, o sursă pe care România nu a mai avut-o spre finanțare, urmează noile programe operaționale, o altă sursă suplimentară de finanțare.

342 - Moldova Invest

Avem norocul de a avea oameni buni în primărie, lucrăm cu consultanți pricepuți și până acum nu am avut vreun proiect care să nu fie aprobat, deși avem depuse până în acest moment 14 din PNRR, dintre care pentru 11 au fost semnate contracte, iar celelalte încă nu au ajuns la finalitate. Așa încât nu am avut niciun proiect respins.

Dificultatea reală este punerea în practică a proiectelor după aceea, pentru că am venit într-o primărie în care în ultimii 20 de ani au fost prea puține investiții și niciodată pe fonduri europene.

În contextul în care soliciți unor oameni să lucreze dintr-o dată la 11 proiecte simultan, lucrurile nu sunt chiar simple la început. Avem și colegi noi aduși în primărie, deci chiar ne descurcăm foarte bine.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Milisauti

    To Top