Connect with us

Adoptarea noii legi a pensiilor intră în linie dreaptă, cu susținerea unanimă a coaliției de guvernare

ciuca si ciolacu - Moldova Invest

Romania

Adoptarea noii legi a pensiilor intră în linie dreaptă, cu susținerea unanimă a coaliției de guvernare

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că toate detaliile referitoare la noua lege a pensiilor, inclusiv cele legate de sursele de finanțare, au fost elucidate, iar proiectul este pe cale să fie prezentat în Parlament după discuțiile susținute luni în cadrul coaliției de guvernare

Toate aspectele legate de Legea pensiilor, inclusiv cele privitoare la sursele de finanţare, au fost clarificate în şedinţa Coaliţiei din această după-amiază. Prin urmare, Legea intră în linie dreaptă în Parlament, fiind susţinută de întreaga Coaliţie. Totodată, am decis ca, împreună cu domnul preşedinte Ciucă, să depunem cât mai repede un proiect pentru combaterea evaziunii fiscale şi creşterea încasărilor la buget. Îi asigur pe pensionari că ne vom ţine de cuvânt! Pensiile vor fi indexate, iar inechităţile eliminate prin recalculare!”, a postat Marcel Ciolacu pe facebook.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Subsidiara OTP Bank din România va fi achiziționată de Banca Transilvania pentru 350 de milioane de euro

Începem construcţia bugetului pentru anul viitor, urmând ca în următoarele zile să ne întâlnim cu miniştrii Educaţiei şi Sănătăţii pentru a clarifica problemele ce ţin de salarizările aferente celor două domenii”, a asigurat premierul Ciolacu.

Prim-ministrul a subliniat că în această săptămână va discuta cu ministrul Agriculturii și cu cel al Mediului pentru a finaliza ultimele detalii referitoare la restructurarea celor două ministere.

image 2023 08 18 26469255 0 marcel ciolacu sedinta guvern scaled - Moldova Invest

De asemenea, azi, președintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat că partidul său nu doar face declarații, ci va susține efectiv proiectul privind noua lege a pensiilor.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Care sunt costurile unei zi de ski într-o stațiune din România comparativ cu Bulgaria și Austria?

Am avut o şedinţă a executivului Partidului Naţional Liberal, am avut o întâlnire şi cu miniştrii Partidului Naţional Liberal, iar acum ne pregătim să mergem la întâlnirea de coaliţie. Partidul Naţional Liberal, aşa cum am anunţat, va susţine proiectul privind noua lege a pensiilor nu doar la modul declarativ. Ştiţi foarte bine că am mărit pensiile în ultimii trei ani de trei ori efectiv, pe mandatul meu, de la 1.265 de lei punctul de pensie la 1.785 de lei”, a declarat Ciolacu la ședința liberalilor.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Care este procentul real de cereale ucrainene în tranzit prin România care rămân pe piața autohtonă?


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Romania

To Top