Connect with us

Adrian Căciu: “România nu riscă pierderea fondurilor europene, dar se confruntă cu riscul unei amenzi în absența ajustărilor fiscale”

WhatsApp Image 2023 04 12 at 10.55.06 - Moldova Invest

Romania

Adrian Căciu: “România nu riscă pierderea fondurilor europene, dar se confruntă cu riscul unei amenzi în absența ajustărilor fiscale”

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a subliniat că România nu se expune riscului de a pierde fonduri europene, ci riscul unei amenzi dacă nu se iau măsuri în ceea ce privește consolidarea fiscal-bugetară

Acesta a mai menționat că au avut discuții cu Comisia Europeană și că regulamentele oficiale nu prevăd suspendarea fondurilor europene în prezent.

“Nu riscăm să pierdem bani europeni. Avem negocierile cu Comisia, am discutat cu Comisia. Regulamentele spun cu totul altceva decât suspendarea fondurilor europene. Dacă nu am face nimic legat de ceea ce înseamnă ajustarea fiscală, consolidarea fiscal-bugetară, am risca o amendă, dar nu se va întâmpla lucrul acesta.

Negocierile au început încă din luna august, am fost la Bruxelles împreună cu domnul ministru Boloș. Lucrurile sunt într-o zonă în care Comisia a înțeles că avem cheltuieli suplimentare legate de ceea ce înseamnă continuarea, de fapt, nu ne dorim, niciunul nu ne-am dorit să continue acest conflict din Ucraina. Sunt cheltuieli care apasă pe bugetele statelor membre”, a explicat ministrul Adrian Câciu.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Târgul Întreprinderilor Mici și Mijlocii aduce la Palas peste 60 de companii care vor organiza și dezbate teme din sfera IT & Cyber Security!

El a subliniat că, în prezent, toată Europa se confruntă cu probleme economice, dar România reușește să mențină o creștere economică.

„Cred că lumea trebuie să pună și în context european, aveți cinci state europene care și-au depășit țintele de deficit, state puternice. Cel puțin trei dintre ele și-au depășit țintele de deficit, cele programate. Ce înseamnă aceasta? Că economia nu a evoluat așa cum a fost prognozată anul trecut. Evităm recesiunea, e un lucru foarte important pentru cetățenii României, pentru companiile românești, mergem înainte, suntem în creștere economică, unul dintre puținele state care are creștere economică în acest an. Haideți să nu mai privim lucrurile numai negativ. (…) Este un context complicat, nu este din cauza noastră, a cetățenilor României, este un context care este creat la nivel regional, și nu numai, la nivel mondial”, a adăugat Adrian Câciu, fost ministru al Finanțelor în guvernul Ciucă.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Schimbări semnificative în conducerea Exim Banca Românească

Totodată, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a asigurat că Guvernul lucrează intens pentru a menține stabilitatea economică și bugetară.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Romania

To Top