Connect with us

ANRE aplică amenzi RECORD pentru 4 furnizori de energie care activează în România. 200.000.000 de lei vor achita traderi care au profitat de criza energetică pentru a-și rotunji veniturile!

Jmhhc2g9ZGRjZmNlN2NkOGRhYmRjN2E3YmQ4ZDFmNmViNDNmN2U thumb - Moldova Invest

Romania

ANRE aplică amenzi RECORD pentru 4 furnizori de energie care activează în România. 200.000.000 de lei vor achita traderi care au profitat de criza energetică pentru a-și rotunji veniturile!

Conform raportului furnizat de HotNews.ro, Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a identificat, în urma unei investigații exhaustivă, că patru furnizori (traderi) de energie electrică au fost implicați în manipularea pieței energetice. Gravitatea acestor acțiuni a determinat ANRE să impună amenzi cuantum record, care reprezintă peste 3% din cifra de afaceri a acestor companii, cu sancțiuni ce pot ajunge până la 7,5%. Este demn de menționat că aceste companii, a căror profitabilitate a fost semnalată ca fiind excepțional de ridicată în cursul anului 2022, au fost implicate în astfel de practici într-un moment în care criza energetică era în plină desfășurare

Conform informațiilor furnizate de HotNews.ro, trei dintre cei patru furnizori implicați sunt EFT Furnizare, Nova Power & Gas și Tinmar. Aceștia sunt printre furnizorii/traderii despre care s-a relatat că au înregistrat profituri substanțiale în 2022, în timpul unei crize energetice. Tinmar Energy, controlată de omul de afaceri Augustin Oancea, este unul dintre cei mai importanți furnizori din România, având sub 100 de angajați. În 2022, firma a înregistrat o cifră de afaceri de 9,2 miliarde de lei, în creștere cu 157% față de anul precedent, și un profit de 523,7 milioane lei, în creștere cu 266%.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Programul Noua Casă va continua și în 2024. La ce sumă se ridică plafonulde garanții?

EFT Furnizare SRL, care avea cinci angajați în 2022, a înregistrat o cifră de afaceri de 656,3 milioane de lei, în scădere cu 19%, și un profit de 51,3 milioane de lei, în creștere cu 821%. Acționarii sunt EFT Investments Limited UK (80%), VOJKAN TOMASEVIC (15%), AMALIA GABRIELA BADEA (2,5%), și MARIN ALEXANDRU-COSTIN (2,5%).

Nova Power & Gas, o firmă din Cluj, a înregistrat în 2022 o cifră de afaceri de 1,8 miliarde de lei, în creștere cu 218%, și un profit de 230 milioane lei, în creștere cu 912%. Firma este deținută de E-Infra, controlată de frații Simion Mureșan (30%) și Teofil Mureșan (40%), precum și de omul de afaceri Marian Pantazescu (30%).

Moldova Invest îți recomandă și ...   Moldova Agroindbank, cea mai mare mare bancă din Republica Moldova, a discutat cu BVB şi ASF pe marginea subiectului listării la bursă

Amenzile impuse de ANRE depășesc valoarea de 200 de milioane de euro, conform informațiilor furnizate de HotNews.ro. Investigarea ANRE a fost declanșată ca urmare a sesizărilor făcute de Operatorul Pieței de Energie Electrică și Gaze Naturale – OPCOM SA și Agenția pentru Cooperarea Autorităților de Reglementare din Domeniul Energiei (ACER). Cu toate acestea, nici ANRE, nici unul dintre furnizorii implicați nu au răspuns solicitărilor de comentarii formulate de HotNews.ro până în prezent.

Moldova Invest îți recomandă și ...   MINISTERUL DEZVOLTĂRII, prin Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară, desfășoară activități de cadastrare GRATUITĂ pentru 2.331 de UAT-uri


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Romania

To Top