Connect with us

13 firme s-au înscris la licitația pentru reabilitarea Palatului Administrativ din Bacău, din fonduri europene

Palatul Administrativ din Bacau - Moldova Invest

Bacău

13 firme s-au înscris la licitația pentru reabilitarea Palatului Administrativ din Bacău, din fonduri europene

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Nu mai puțin de 13 firme s-au înscris la licitația pentru reabilitarea și consolidarea Palatului Administrativ din Municipiul Bacău, unde Prefectura și Consiliul Județean își au sediile.

Costurile reabilitării, de 10 milioane de euro, vor fi suportate integral din fonduri europene, prin PNRR.

Reabilitarea şi consolidarea Palatului Administrativ, obiectiv pe care l-am vizat încă de la începutul mandatului de prefect, a ajuns în etapa licitației pentru execuția lucrărilor, procedură la care avem nu mai puțin de 13 ofertanți înscrişi, astăzi având loc deschiderea ofertelor. În ultima jumătate de an, am parcurs un drum birocratic sinuos, în care am fost nevoiți să ajustăm – cu sprijinul colegilor din echipa de implementare din Ministerul Afacerilor Interne – valoarea totală a investiției, aducând-o la 10 milioane de euro, cifră care a făcut mult mai atractivă lucrarea.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Athletic Park Bacău, proiect în valoare de 14,5 milioane euro, ar putea primi sprijin financiar european!

Nu am fi putut ajunge în acest punct fără sprijinul constant al Consiliului Județean Bacău şi al preşedintelui Valentin Ivancea, alături de care am încheiat, încă de acum 2 ani, un parteneriat administrativ pe acest obiectiv, parteneriat în virtutea căruia CJ oferă un solid suport tehnic echipei de la Prefectură. Ne bucurăm că împreună am făcut în aşa fel încât această clădire emblematică pentru Bacău va avea, cu sprijinul fondurilor europene alocate prin PNRR, o a doua tinereţe pe care ne-o dorim cel puțin la fel de lungă ca prima, adică un secol. Patrimoniul local, mai ales într-un oraş cu puține clădiri istorice ca Bacăul, trebuie respectat, protejat şi pus cât mai mult în valoare.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Companii din Bacău, în topul NAȚIONAL al firmelor cu cea mai mare cifră de afaceri în 2023

Conform calendarului comunicat deja MAI, evaluarea ofertelor depuse va fi realizată pe parcursul lunii aprilie şi se va încheia prin stabilirea unui câştigător al procedurii. Dacă nu vom avea contestații, cel mai probabil în toamna acestui an – după realizarea proiectării – va începe execuția lucrărilor.” a transmis prefectul judetului Bacau – Lucian Bogdanel.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Bacău

To Top