Connect with us

Aerostar Bacău a câștigat licitația pentru un contract în valoare de milioane de euro cu Forțele Aeriene Române

- Moldova Invest

Bacău

Aerostar Bacău a câștigat licitația pentru un contract în valoare de milioane de euro cu Forțele Aeriene Române

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Conform contractului, Aerostar Bacău va efectua reparații extinse la avioanele de antrenament și acrobație IAK-52, modele pe care însăși compania le-a produs

De asemenea, vor fi realizate reparații capitale la motoarele de tip M-14P, care sunt utilizate în funcționarea avioanelor IAK-52.

Valoarea contractului este de 35,9 milioane de lei, iar perioada de implementare este de doi ani. Toate reparațiile vor fi efectuate la sediul Aerostar Bacău.

Moldova Invest îți recomandă și ...   ADR Chișinău, ședință comună de lucru cu primarii din mai multe comune și suburbii, pentru elaborarea Programului Operațional Regional

Este important de menționat că licitația s-a desfășurat fără publicarea prealabilă a unei invitații pentru o procedură concurențială de ofertare în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Acest lucru s-a întâmplat deoarece achiziția se referă la produse pentru care există o concurență foarte limitată sau chiar inexistentă.

Avionul IAK-52, dezvoltat inițial de birourile OKB Iakovlev din Moscova în 1976, a fost produs în România între 1977 și 1998 de către Întreprinderea de Avioane Bacău, cunoscută acum sub denumirea de Aerostar.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Athletic Park Bacău, proiect în valoare de 14,5 milioane euro, ar putea primi sprijin financiar european!

Acest avion, destinat inițial instruirii piloților, a fost conceput pentru organizația paramilitară de instrucție sovietică DOSAAF, care pregătea atât piloți militari, cât și civili.

În prezent, avionul IAK-52 este utilizat în mod frecvent în competiția “World Aerobatic Iak 52”, care face parte din evenimentele Federației Aeronautice Internaționale.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Bacău

To Top