Connect with us

AUTOSTRADA MOLDOVEI A7: Guvernul a APROBAT indicatorii tehnico-economici pentru sectorul BACĂU-FOCȘANI

autostrada - Moldova Invest

Bacău

AUTOSTRADA MOLDOVEI A7: Guvernul a APROBAT indicatorii tehnico-economici pentru sectorul BACĂU-FOCȘANI

Astăzi, 13.07.2022, Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru sectorul Bacău – Focșani și urmează, până la sfârșitul lunii iulie, demararea licitației pentru execuția lucrărilor

„Am declarat, încă din martie, sub sancțiunea unor termene concret asumate, că luna iulie va fi determinantă pentru sectoarele Bacău – Focșani & Bacău – Pașcani din autostrada A7, despre care am anunțat că vor fi scoase în licitație pentru desemnarea constructorilor și execuția lucrărilor.

a7 - Moldova Invest

Ceea ce am afirmat în martie, se întâmplă în aceasta săptămână din iulie.(…) Dezideratul pe care-l urmărim acum este ca până la finalul anului să avem semnate contractele de execuție a lucrărilor pe ambele sectoare de autostradă, dar asta depinde de factori colaterali pe care, realist şi neipocrit vorbind, politicul nu-i poate nici controla, nici influența”, a declarat europarlamentarul Dragoș Benea.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Președintele CJ Bacău Valentin Ivancea a anunțat finalizarea modernizării școlii din satul Dealu Morii. Valoarea proiectului se ridică la 8 milioane de lei

Bacău – Focșani și Bacău – Pașcani însumează peste 160 km lungime, fiind împărțite în loturi distincte, câte 3 pentru fiecare sector: asta înseamnă 6 licitații separate (fiecare cu ritmul ei), cu complexitatea ei birocratică, ofertele și eventualele contestații din cadrul procedurii.

Deci, un volum considerabil de documentații/acte/înscrisuri, ce reclamă un efort administrativ cel puțin echivalent și un consum de timp pe măsură.

dragos benea e1656413152803 - Moldova Invest

„Îmi doresc ca echipele din Ministerul Transporturilor & CNAIR să poată „topi” birocrația ce însoțește aceste licitații și să piloteze – cu pragmatism și hotărâre – procedurile respective, astfel încât ele să fie cât mai puțin cronofage, iar termenul limită de implementare, prevăzut în PNRR, să fie tangibil.

A uni Moldova cu zona Capitalei, printr-o autostradă integral finantațată din bani europeni, este un tren istoric pe care nu avem voie să-l pierdem. În sprijinul acestui obiectiv, parlamentarii social-democrați din județul Bacău vor monitoriza, la fel de energic ca și până acum, mersul acestui proiect, până când lucrările de execuție vor fi încredințate – sper eu – unor antreprenori serioși, cu putere de muncă și capacitate tehnică deja probate” a declarat  europarlamentarul băcăuan.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Investiții record de 1.18 miliarde lei în Bacău: proiectele finalizate și cele în implementare, prezentate de președintele CJ, Valentin Ivancea


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Bacău

To Top