Connect with us

Bacăul, în topul judetelor cu cele mai mari companii din Romania!

companii bacau - Moldova Invest

Bacău

Bacăul, în topul judetelor cu cele mai mari companii din Romania!

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Conform unei analize efectuate de Ziarul Financiar, județul Bacău ocupă locul 10 în ceea ce privește numărul de companii de mare anvergură din România, numărul acestora în Bacău fiind de 21.

Printre acestea, se remarcă nume precum Dedeman, Chimcomplex, Spedition UMB, Nitramonia, Intertranscom, Agricola, Simba sau Agricultorul.

În alte 21 de județe din România, există cel mult 9 companii mari înregistrate, cu exemple precum Gorj, Mehedinți, Ialomița, Sălaj, Vrancea sau Vaslui, care dețin una sau două firme în top 1.000. În contrapondere, topul celor mai bine reprezentate județe, cu excepția Capitalei, este dominat de Ilfov, Timiș și Brașov.

Valentin Ivancea, președintele CJ Bacău, a subliniat că fără contribuția acestor antreprenori, dezvoltarea sustenabilă a județului nu ar fi posibilă. Mai mult, Ivancea a evidențiat Bacăul ca fiind un centru antreprenorial în Moldova, având cel mai mare număr de companii de talie mare din această regiune.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Moldova Invest în dialog cu E.S. Stefan Tomašević, Ambasadorul Serbiei în România

Întotdeauna am spus, şi am acționat în conformitate cu acest crez, că administrația locală trebuie să fie un partener al mediului antreprenorial, nu un obstacol în calea dezvoltării afacerilor. Fără aportul întreprinzătorilor privați nu putem vorbi de o dezvoltare durabilă a județului: mă bucur că județul Bacău este un pol antreprenorial în Moldova, cu cele mai puternice companii din regiune, şi pe locul 10 în țară din punctul de vedere al numărului de firme prezente în topul menționat.

 Este, indiscutabil, meritul oamenilor de afaceri din județ că au ținut steagul sus într-o perioadă complicată şi plină de provocări, post-pandemică şi cu un război în imediata noastră vecinătate, dar şi semnul clar că Bacăul este un județ deschis şi frecventabil, propice dezvoltării inițiativelor antreprenoriale, cu o administrație care – nu mă feresc s-o spun – a fost în ultimii 4 ani (şi nu numai!) un partener onest al mediului de afaceri.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Investiție eșuată la Bacău! Aqua Park nefuncțional și nerecepționat de aproape 10 ani

Aceasta este, din punctul meu de vedere, relația corectă administrație – antreprenori pentru că doar conlucrând şi sprijnind întreprinzătorii privați în inițiativele & demersurile lor putem asigura baza unei dezvoltări ireversibile pentru municipiul şi județul Bacău. Fără această bază solidă, nu putem construi nimic serios şi de perspectivă!” a transmis Valentin Ivancea – presedinte CJ Bacău.

Prefectul Lucian Bogdănel a susținut ca oamenii din spatele acestor firme de succes pot inspira oricand factorii de decizie din administratia locala, avand in vedere experienta lor in antreprenoriat:

Bacăul este domiciliul unora dintre cele mai puternice companii din România, iar asta demonstrează că în interiorul respectivelor companii există antreprenori vizionari & curajoşi şi oameni creativi, ale căror ingenioase idei pot inspira – oricând – decidenții din administrația publică locală. Cu condiția să existe un dialog onest între cele două părți şi, mai ales, o administrație dispusă să asculte vocea întreprinzătorilor. În ultimii 4 ani, municipiului Bacău i-a lipsit – între altele – tocmai acest dialog profund între primărie şi mediul de afaceri, una din condițiile fără de care – realist vorbind – nu poți construi nimic durabil. Ruptura dintre actualii edili şi antreprenorii locali explică în bună măsură de ce Bacăul mai curând regresează ca oraş, declin pe care trebuie să-l oprim cu orice preț!” a precizat prefectul jLucian Bogdanel.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Salariul minim brut garantat în plată va crește la 3.700 de lei de la 1 iulie 2024, conform Hotărârii de Guvern. Cât vom lua în mână.

 


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Bacău

To Top