Connect with us

Constructorul băcăuan UMBRĂRESCU a câștigat contractul pentru tronsonul montan al Autostrăzii A8

dorinel umbrarescu a8 - Moldova Invest

Bacău

Constructorul băcăuan UMBRĂRESCU a câștigat contractul pentru tronsonul montan al Autostrăzii A8

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Compania lui Dorinel Umbrărescu, UMB, a câștigat contractul pentru prima porțiune a tronsonului montan al autostrăzii A8

Cu toate acestea, Compania Națională de Autostrăzi și Investiții Rutiere (CNAIR) va aștepta zece zile înainte de a încheia contractul cu UMB, pentru a putea rezolva eventuale contestații privind desemnarea câștigătorului în licitația lansată la sfârșitul anului trecut. UMB este firma deținută de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu, care a obținut anterior construcția unei părți semnificative a autostrăzii Ploiești-Pașcani (A7).

Moldova Invest îți recomandă și ...   Delgaz Grid investește peste 375 milioane de lei în modernizarea de linii electrice și posturi de transformare, cu sprijin din Fondul pentru Modernizare

Conform anunțului făcut de directorul CNAIR, Cristian Pistol, pe pagina sa de Facebook, “Asocierea SA&PE CONSTRUCT S.R.L. – SPEDITION UMB S.R.L. – TEHNOSTRADE S.R.L.” a fost desemnată câștigătoarea contractului pentru proiectarea și execuția secțiunii 3 a autostrăzii Târgu Mureș – Târgu Neamț, cu o valoare de 1,56 miliarde de lei (fără TVA).

Constructorul român trebuie să finalizeze lucrările, finanțate prin PNRR, în 30 de luni, incluzând o perioadă de 6 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru execuție, pentru cei 29,91 km ai acestei secțiuni (#Leghin-Târgu Neamț), care face parte din A8 (Târgu Mureș – Târgu Neamț – Iași – Ungheni).

Moldova Invest îți recomandă și ...   Președintele CJ Bacău, Valentin IVANCEA, anunță o investiție de 6 milioane lei pentru lucrările de la Catedrala "Înălțarea Domnului"

Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații și rezolvarea acestora în cadrul procedurii de atribuire.

Conform documentației publicate în sistemul național de achiziții publice, 672 de metri din această secțiune a autostrăzii vor fi construiți în județul Iași, fără a include podul peste râul Moldova (534 de metri), care delimitează județele Neamț și Iași.

ZDI prezintă traseul exact al porțiunii din A8, conform caietului de sarcini al licitației lansate de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 28 februarie, iar într-un scenariu optimist, lucrările efective ar putea începe în prima parte a anului 2024.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Moldova Invest în dialog cu Ambasadorul Chinei în România, E.S. Han Chunlin - invitatul special al Forumului Economic Regional Moldova, 2024


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Bacău

To Top