Connect with us

Constructorul nemțean Danlin contestă licitația câștigată de UMB pentru loturile 1 și 2 din autostrada Bacău-Pașcani

Umbrarescu santier - Moldova Invest

Bacău

Constructorul nemțean Danlin contestă licitația câștigată de UMB pentru loturile 1 și 2 din autostrada Bacău-Pașcani

Compania Danlin XXL din județul Neamț a depus contestație după ce grupul UMB a fost desemnat câștigător pe loturile 1 și 2 din Autostrada Bacău – Pașcani. Același constructor a contestat și licitația pentru lotul 3 din Autostrada Ploiești – Buzău

Contestațiile asocierii Danlin XXL – Intertranscom Impex au apărut miercuri, 4 ianuarie, pe site-ul Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC).

Pe 23 decembrie 2022, după finalizarea procesului de evaluare a ofertelor, pentru Lotul 2, Trifeşti (județul Neamţ) – Gherăeşti (județul Neamţ) din autostrada Bacău – Pașcani, parte a A7 (Autostrada Moldovei), CNAIR a comunicat rezultatul procedurii de atribuire.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Azerbaidjanul are în plan să-și dubleze exporturile de gaze naturale către Europa

Ofertantul desemnat câștigător este Asocierea SA&PE CONSTRUCT SRL – SPEDITION UMB SRL – TEHNOSTRADE SRL, cu preţul de 1,277 miliarde de lei fără TVA.

Durata de execuție a contractului este de 30 de luni, iar perioada de garanție a lucrărilor este de 10 ani. Finanțarea acestor obiective este asigurată prin PNRR. Lungimea acestui lot este de 18,99 km.

Pe 22 decembrie 2022, grupul UMB a fost desemnat câștigător pe lotul 1 (30,3 km) al tronsonului Bacău – Pașcani din Autostrada Moldovei (A7).

Moldova Invest îți recomandă și ...   A fost aprobat bugetul județului Bacău pentru 2024! 64% din sumă, alocată DEZVOLTĂRII

„Pentru cei 30,3 km ai lotului 1 al sectorului de autostradă Bacău – Pascani (Săucești – Trifești), constructorul român are la dispoziție 30 de luni și 1,63 de miliarde de lei (fără TVA). Contractul include constructia a 34 de poduri și pasaje dar și a unui viaduct de o complexitate tehnica ridicata (567 metri) și poate fi semnat după 10 zile, dacă nu vor fi depuse contestații”, a transmis atunci Cristian Pistol, directorul general al CNAIR.

Același constructor din județul Neamț a depus contestație și în cadrul licitației pentru lotul 3 din Autostrada Ploiești – Buzău, după ce au fost desemnați câștigători turcii de la Nurol.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean Bacău, complet transformată!

În acest caz, CNSC a admis în parte contestația Danlin XXL. CNAIR a atacat însă decizia CNSC la Curtea de Apel București, primul termen fiind stabilit pentru data de 18 ianuarie.

Din cele 13 loturi ale A7 Ploiești – Pașcani, finanțate prin PNRR, mai rămâne de clarificat situația pe patru loturi, respectiv lotul 3 din tronsonul Ploiești – Buzău și cele trei loturi din tronsonul Bacău – Pașcani.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Bacău

To Top