Connect with us

Investiție eșuată la Bacău! Aqua Park nefuncțional și nerecepționat de aproape 10 ani

index 1 - Moldova Invest

Bacău

Investiție eșuată la Bacău! Aqua Park nefuncțional și nerecepționat de aproape 10 ani

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Modernizarea Insulei de Agrement din Bacău a devenit un caz emblematic al eșecului administrativ, cu o poveste de-a lungul a trei administrații locale. Chiar și după cheltuirea a peste 12 milioane de euro și pierderea fondurilor europene în proiectul nerecepționat, rezultatele sunt departe de a fi satisfăcătoare.

Inițial, Insula de Agrement ar fi trebuit să devină un important punct de atracție în timpul verii, cu un Aqua Park, piscine, tobogane, plaje cu nisip fin, dar și facilități precum o seră și o bibliotecă, însă acestea nu au fost realizate conform planurilor inițiale. De asemenea, o parcare supraetajată care era planificată nu a fost construită.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Au fost avizați indicatorii tehnico-economici ai Drumului Expres Bacău - Piatra Neamț!

Proiectul a început în 2012, cu finanțare din fonduri europene, bugetul de stat și bugetul local, însă procedurile birocratice au întârziat lucrările. Au fost descoperite erori de proiectare și execuție, iar termenele au fost depășite, ceea ce a dus la pierderea a aproximativ 2 milioane de euro din fondurile europene.

După rezilierea contractelor cu firmele inițiale, Primăria Bacău a preluat restul lucrărilor, care au fost suportate din bugetul local. În cele din urmă, Insula de Agrement a fost deschisă publicului în vara anului 2020, însă Aqua Park-ul a rămas închis.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Constructorul UMB intră în cursa pentru continuarea Autostrăzii Moldovei! Progrese pe lotul 3 al secțiunii Bacău-Pașcani

În următorii ani, s-au mai făcut încercări de remediere a situației, inclusiv lucrări de reparații la Aqua Park, însă recepționarea lucrărilor rămâne dificilă, iar după mai bine de 10 ani de la începerea modernizării, Insula de Agrement Bacău este departe de a fi în stadiul planificat inițial.

Recent, într-o postare pe Facebook, edilul afirma că s-a ajuns la „faza pe hârtii”-recepționarea lucrărilor. „Construcția am finalizat-o. Acum e faza pe “hârtii”, pentru că recepționam și lucrări făcute de acum 10 ani, și trebuie expertize”, a spus primarul Lucian Stanciu Viziteu.

Moldova Invest îți recomandă și ...   S-a semnat contractul de execuție a lucrărilor la fostul Spital Municipal, în valoare de 60 de milioane de euro


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Bacău

To Top