Connect with us

Investiții record de 1.18 miliarde lei în Bacău: proiectele finalizate și cele în implementare, prezentate de președintele CJ, Valentin Ivancea

valentin ivancea - Moldova Invest

Bacău

Investiții record de 1.18 miliarde lei în Bacău: proiectele finalizate și cele în implementare, prezentate de președintele CJ, Valentin Ivancea

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Președintele Consiliului Județean Bacău, Valentin Ivancea, a oferit astăzi, 17 ianuarie 2024, în cadrul unei conferințe de presă, o privire de ansamblu asupra realizărilor și planurilor viitoare ale județului

În cadrul evenimentului, Ivancea a prezentat detaliat situația proiectelor desfășurate în perioada 2020-2023.

În intervalul menționat, au fost finalizate cu succes 56 de proiecte în infrastructura rutieră, marcând o investiție semnificativă în conectivitatea și mobilitatea locuitorilor județului. De asemenea, au fost implementate 2 proiecte majore în infrastructura aeroportuară, consolidând accesibilitatea și facilitând dezvoltarea economică regională.

Consiliul Județean Bacău a alocat resurse substanțiale și pentru îmbunătățirea calității vieții, cu 11 proiecte axate pe infrastructura asistenței sociale și 10 proiecte în domeniul sănătății. Aceste inițiative au vizat diversificarea și îmbunătățirea serviciilor sociale și medicale oferite comunității.

cjbacau5 - Moldova Invest

De asemenea, un accent deosebit a fost pus pe cultură, cu un proiect distinct în acest domeniu, menit să sprijine și să promoveze expresiile artistice locale. Digitalizarea a reprezentat o prioritate, cu 2 proiecte dedicate acestei direcții, contribuind la modernizarea serviciilor publice și facilitarea accesului la tehnologie pentru locuitorii județului.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Investiție de 17 milioane de euro pentru modernizarea Spitalului de Pneumoftiziologie din Bacău

cjbacau4 - Moldova Invest

În total, aceste inițiative au implicat o investiție semnificativă de 1.183.030.490,52 de lei, consolidând poziția județului Bacău în ceea ce privește dezvoltarea regională și oferind o perspectivă optimistă asupra viitorului.

Valentin Ivancea a subliniat determinarea Consiliului Județean Bacău de a continua să lucreze la proiecte inovatoare și la dezvoltarea durabilă a comunității în anii următori.

cjbacau3 - Moldova Invest

„Am prezentat, astăzi, bilanțul celor 3 ani de mandat – 2020/23 – în contextul în care, la 31 decembrie 2023, s-a încheiat perioada de eligibilitate aferentă cadrului bugetar 2014 – 2020 al Uniunii Europene. Avem 57 obiective de investiții şi proiecte finalizate, însumând o valoare totală de 240 de milioane euro.

Totodată, proiectele în curs de implementare – 48 la număr – se ridică la aproximativ 360 de milioane euro, valori istorice pentru investițiile derulate de Consiliul Județean.

cjbacau2 - Moldova Invest

Sunt 3 ani de muncă administrativă susținută, la capătul cărora pot spune – cu mâna pe inimă – că echipa social-democrată de la Bacău dovedeşte că se poate prin realizări concrete, palpabile, în domenii cheie precum sănătatea, infrastructura rutieră, învățământul, cultura, sportul şi identitatea locală.

2024 este un an al investițiilor – reper în municipiul Bacău, unde Consilul Județean are în implementare investiții emblematice, unele dintre ele îndelung aşteptate de comunitatea băcăuană.

cjbacau1 - Moldova Invest

Cu ajutorul finanțărilor europene atrase pe parcursul lui 2023, prin PNRR, dar şi contribuția Consiliului Județean Bacău, investim în:

  • finalizarea lucrărilor de la fostul Spital Municipal şi integrarea pavilionului cu circuitul medical al Spitalului Județean de Urgență Bacău (aprox. 60 milioane euro);
  • construirea Athletic Park, proiect de infrastructură sportivă unic la nivel național (16 milioane euro);
  • construirea noii Biblioteci Județene în imobilul care, în prezent, găzduieşte Muzeul de Istorie (6,5 milioane euro);
  • lucrările de intervenție şi restaurare a Casei “Alecsandri”, clădire de patrimoniu (800.000 euro);
  • reabilitarea şi creşterea eficienței energetice la clădirea “Ateneu” în care funcționează Filarmonica “Mihail Jora” (3 milioane euro);
  • reabilitarea, extinderea şi eficientizarea energetică a Complexului Muzeal “Iulian Antonescu” care va găzdui Muzeul de Istorie şi Muzeul de Artă (7 milioane euro).

cjbacau - Moldova Invest

Un calcul simplu arată că investițiile pe care CJ le implementează în municipiul Bacău, în acest an, se ridică la aproape 100 milioane euro, bani europeni şi locali cu care sunt convins că vom termina fostul Spital Municipal (în şantier de peste 15 ani), vom salva Casa “Alecsandri” şi vom aduce în mileniul III Biblioteca, Filarmonica şi Muzeul de Istorie.

„Am inițiat aceste investiții cu convingerea că băcăuanii merită mai mult, iar municipiul reşedință a județului trebuie să redevină un oraş fanion, respectat peste tot în țară, ai cărui locuitori să fie mândri că sunt băcăuani!”, a declarat președintele CJ Bacău, Valentin Ivancea.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Investiții de 640 milioane euro pentru modernizarea infrastructurii de apă și canalizare din județul Bacău


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Bacău

To Top