Connect with us

Povești de succes din regiune: Kaminhorn o afacere de 3,5 milioane de euro

Kaminhorn - Moldova Invest

Bacău

Povești de succes din regiune: Kaminhorn o afacere de 3,5 milioane de euro

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Povești de succes din regiune: Kaminhorn o afacere de 3,5 milioane de euro, ne spune povestea de succes a lui Răzvan Anăstăsoaie și Liviu Mureșan, prieteni din copilărie, originari din Bacău și Cluj. Acest succes antreprenorial ilustrează cum determinarea și inovația pot transforma o idee simplă într-o afacere prosperă, cu o cifră de afaceri de 3,5 milioane de euro.

Kaminhorn se numără printre liderii din sud-estul Europei în domeniul producției de sisteme profesionale de coșuri de fum cu tubulatură ceramică și din inox, certificate la nivelul Uniunii Europene.

Fiind un brand local, Kaminhorn înțelege specificul climei din România și nevoile de încălzire ale românilor, adaptând soluțiile pentru fiecare anotimp pentru a asigura confortul în casele lor. Echipa KaminHorn este formată din ingineri, designeri și specialiști în protecția mediului, dedicați misiunii de a oferi soluții de încălzire sigure și complete.

Povești de succes din regiune: Kaminhorn o afacere de 3,5 milioane de euro

În timpuri super tehnologizate, povestea lui Răzvan și Liviu iese din tiparele obișnuite, cei doi reușind să transforme o prietenie din copilărie într-o relație solidă și frumoasă de familie, devenind cumnați și parteneri de afaceri. Iată deci, cum prietenia, respectul reciproc și încrederea pot fonda lucruri, povești de viață extraordinare și în cazul de față, o companie de succes. De la o idee simplă, aceea de a produce pălării pentru coșuri de fum, cei doi au reușit să evolueze atât de mult, încât ideea a prosperat într-un business care, în acest an, a atins cifra de afaceri impresionantă de 3,5 milioane de euro. Curajul, profesionalismul și inovația sunt povestea celor de la Kaminhorn, un exemplu demn de urmat și de alți tineri de la noi.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Creșterea numărului de societăți cu capital străin și a investițiilor în România în primele luni ale anului 2024

Primii pași și investițiile inițiale ale companiei Kaminhorn

Răzvan și Liviu au început modest, cu o investiție inițială de aproximativ 3.000 de lei pentru turnarea unei plăci și achiziționarea unei mașini pentru transportul produselor către clienți. „Prima investiție cred că au fost vreo 3.000 lei în turnarea unei plăci și-am cumpărat o mașină cu care să cărăm la clienți produsele. Aia ne-a costat mai mult”, a declarat Răzvan Anăstăsoaie.

Cu pasiune și muncă asiduă, au reușit să certifice produsul și, în decurs de un an, pălăriile lor pentru coșuri de fum au ajuns în marile magazine de bricolaj din întreaga țară. În primii ani, au produs peste 6.000 de pălării, demonstrând că dedicarea poate compensa lipsa resurselor financiare inițiale.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Dezbateri privind finanțarea și progresul proiectului Autostrada Unirii

Evoluția, accesarea și impctul fondurilor europene

În timp ce își dezvoltau afacerea, Răzvan și Liviu au continuat să lucreze ca angajați, până când au prins curaj și au accesat primul lor proiect cu fonduri europene, obținând 160.000 de euro pentru utilaje. Această investiție le-a permis să renunțe la slujbele lor și să se dedice complet afacerii, concentrându-se pe producția de coșuri de fum din inox.

Răzvan Anăstăsoaie a subliniat importanța schimbării mentalității de la angajat la antreprenor, participând la grupuri de leadership și urmărind videoclipuri motivaționale. Cu o nouă viziune, au avut curajul să acceseze un al doilea proiect european, în valoare de 800.000 de euro, din care 30% au fost finanțare proprie prin credit bancar.

Cu fondurile obținute, au transformat o hală în paragină într-o unitate de producție modernă, echipată cu utilaje de ultimă generație. Printre aceste utilaje se numără și unul de 400.000 de euro, care a înlocuit vechea ghilotină, eficientizând considerabil procesul de producție. Aceste investiții au crescut de cinci ori producția și au permis companiei să ajungă la o cifră de afaceri de 3,5 milioane de euro.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Numărul firmelor dizolvate a crescut cu 21.45% în primele patru luni din acest an

Povestea lui Răzvan și Liviu este una dintre cele 8.000 de contracte finanțate de Uniunea Europeană în exercițiul financiar 2014-2020, contribuția totală ridicându-se la 4,1 miliarde de euro pentru mediul de afaceri din România. Aceste fonduri au fost esențiale pentru dezvoltarea companiei lor și pentru transformarea unei idei simple într-o afacere de succes.

O lecție de curaj și determinare

Povestea lui Răzvan Anăstăsoaie și Liviu Mureșan demonstrează că prin pasiune, muncă asiduă și curaj, orice idee poate deveni o afacere de succes. Cu sprijinul fondurilor europene și o viziune clară, acești doi prieteni au reușit să creeze o companie prosperă, oferind un exemplu inspirațional pentru toți antreprenorii care doresc să își realizeze visurile. Banii sunt disponibili, trebuie doar să îndrăznim.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Bacău

To Top