Connect with us

Președintele CJ Bacău, Valentin Ivancea a semnat contractul de reabilitare a „Casei Vasile Alecsandri”, proiect în valoare de 3,3 milioane lei

semnare ivancea - Moldova Invest

Bacău

Președintele CJ Bacău, Valentin Ivancea a semnat contractul de reabilitare a „Casei Vasile Alecsandri”, proiect în valoare de 3,3 milioane lei

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Președintele Consiliului Județean Bacău, Valentin Ivancea, a semnat contractul de proiectare și execuție lucrări la imobilul „Casa Vasile Alecsandri”, proiect în valoare de aproximativ 3,3 milioane lei

„Am semnat contractul de proiectare și execuție lucrări la imobilul „Casa Vasile Alecsandri”, obiectiv de patrimoniu al Bacăului.

Consiliul Județean Bacău asigură, în totalitate, suma necesară pentru acest proiect cu o valoare de aproximativ 3,3 milioane lei. Durata de execuție a lucrărilor este de 27 luni (din care 3 luni proiectare și 24 execuție).

Moldova Invest îți recomandă și ...   Parc fotovoltaic de 122 MW construit în județul Bacău de o companie portugheză

Îi doresc succes antreprenorului pentru a finaliza cât mai repede restaurarea imobilului, astfel încât, să punem în valoare acest obiectiv, parte semnificativă a patrimoniul istoric băcăuan.

ivancea carte - Moldova Invest

Totodată, mă bucură faptul că avem prima donație care va fi expusă în casa poetului- la finalizarea lucrărilor- o ediție princeps (1866) Vasile Alecsandri – Poezii Populare ale Românilor.

Acest exemplar bibliofil conține gravura cu portretul poetului și o adnotare veche, cu celebra spusă a lui Alecsandri: “Poesia poporală Românul e născut poet! Înzestrat de Românul CAROLIN”. Notița aparține unuia din primii proprietari ai cărții”, a menționat președintele CJ Bacău, Valentin Ivancea.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Șase români, în topul Forbes 2024. Trei dintre aceștia sunt din județul Bacău!


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Bacău

To Top