Connect with us

Proprietarii DEDEMAN au achizitionat birourile CA Immo pentru suma de 377 milioane de euro

Untitled design 23 - Moldova Invest

Bacău

Proprietarii DEDEMAN au achizitionat birourile CA Immo pentru suma de 377 milioane de euro

Frații Pavăl, proprietarii Dedeman au încheiat cea mai mare tranzactie de birouri din Romania, prin cumpărarea cladirilor CA IMMO. Valoarea investiției se ridică la 377 milioane de euro

Tocmai am semnat achiziţia birourilor CA Immo din România”, a declarat Dragoş Pavăl, cofondatorul Pavăl Holding şi Dedeman, pentru ZF.

Preţul portofoliului în tranzacţie este redus cu 3% faţă de valoarea clădirilor înregistrată în rapoartele publicate la 30 iunie 2022. Potrivit raportului, la 30 iunie 2022 valoarea portofoliului din România era evaluat la 389 mil. euro, iar dacă se ia în calcul reducerea de 3%, atunci valoarea tranzacţiei se ridică la apriximativ 377 mil. euro.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Președintele CJ Bacău, Valentin Ivancea a anunțat finalizarea lucrărilor la Axa Rutieră Strategică 3, proiect în valoare de 46 milioane de lei

Spre comparaţie, la final de 2021, când inflaţia nu era la nivelul actual şi războiul din Ucraina nu afecta economia europeană, portofoliul era evaluat la 395,4 mil. euro.

Recordul anterior a fost stabilit de preluarea birourilor NEPI-Rockcastle de către AFI Europe contra sumei de 307 mil. euro în 2020.

Portofoliul din România al CA Immo cuprinde o suprafaţă închiriabilă de 164.557 mp, cu un grad de ocupare de 89,9%, care generează anual o chirie de 29,4 mil. euro, la un randament de 7,5%.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Președintele CJ Bacău, Valentin Ivancea a semnat contractul de reabilitare a „Casei Vasile Alecsandri”, proiect în valoare de 3,3 milioane lei

Potrivit comunicatului CA Immo, odată cu proprietăţile din România cumpărătorul a preluat şi angajaţii echipei locale.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Bacău

To Top