Connect with us

Șase români, în topul Forbes 2024. Trei dintre aceștia sunt din județul Bacău!

MixCollage 04 Apr 2024 12 26 PM 8287 - Moldova Invest

Bacău

Șase români, în topul Forbes 2024. Trei dintre aceștia sunt din județul Bacău!

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Șase români se numără printre cei mai bogați oameni din lume, potrivit topului Forbes 2024, recent publicat. Dintre aceștia, trei provin din județul Bacău

Daniel Dines, fondatorul UiPath, a captat din nou atenția ocupând locul fruntaș în rândul celor mai bogați români, cu o avere estimată de Forbes la 2,7 miliarde de dolari. Plasat pe poziția 1.238 în clasamentul global al miliardarilor, Dines este recunoscut pentru contribuția sa în dezvoltarea tehnologiei și inovației. Averea sa a înregistrat o creștere considerabilă în 2024, ajungând la 1,1 miliarde de dolari mai mult decât în anul precedent.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Reabilitare energetică și locuințe pentru tineri în municipiul Vaslui! Proiecte în valoare totală de 38 milioane euro

Un alt punct de interes îl reprezintă frații Dragoș și Adrian Pavăl, fondatorii Dedeman, care au adus Bacăul pe harta miliardarilor lumii. Dragoș Pavăl, ocupând locul trei în rândul celor mai bogați români, a acumulat o avere de 2 miliarde de dolari, în timp ce fratele său, Adrian Pavăl, se clasează pe poziția a doua, cu o avere estimată la 1,4 miliarde de dolari.

Dedeman, inițial o afacere modestă înființată în 1992 în Bacău, a crescut exponențial, devenind un lanț impresionant de 57 de magazine în întreaga țară. Cu o cifră de afaceri de 2 miliarde de dolari și un inventar vast care include peste 60.000 de produse, de la unelte și materiale de construcții până la mobilier și electrocasnice, Dedeman a devenit o parte integrantă a peisajului economic românesc.

Moldova Invest îți recomandă și ...   13 firme s-au înscris la licitația pentru reabilitarea Palatului Administrativ din Bacău, din fonduri europene

Mai mult decât atât, frații Pavăl au diversificat portofoliul investițiilor, deținând acțiuni în companii cotate la bursă și investind în proprietăți imobiliare atât în București, cât și în Cluj-Napoca.

Prezența marcantă a acestor trei miliardari din Bacău în Topul Forbes 2024 subliniază nu doar succesul lor personal, ci și potențialul de afaceri și inovație care există în această zonă a României.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Bacău

To Top