Connect with us

Secția de Neonatologie a Maternității Spitalului Județean de Urgență Bacău va beneficia de echipamente medicale de ultimă generație

neonatologie - Moldova Invest

Bacău

Secția de Neonatologie a Maternității Spitalului Județean de Urgență Bacău va beneficia de echipamente medicale de ultimă generație

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

În cadrul celei de-a doua ediții a programului “Împreună din prima zi”, 16 unități medicale din 12 județe ale țării (inclusiv secții de neonatologie, terapie intensivă neonatală și obstetrică-ginecologie) vor fi echipate cu dispozitive medicale avansate

Printre aceste unități se numără secții de neonatologie, terapie intensivă neonatală și obstetrică-ginecologie, inclusiv Secția de neonatologie a maternității Spitalului Județean de Urgență Bacău.

Conform informațiilor oferite de Organizația Salvați Copiii într-un comunicat de presă, această investiție de 1,5 milioane de euro va include furnizarea de echipamente de ultimă generație destinate monitorizării sănătății nou-născuților, precum ecocardiograf, electroencefalograf, ventilator și bancă de lapte.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Investiție eșuată la Bacău! Aqua Park nefuncțional și nerecepționat de aproape 10 ani

Aceasta va permite acordarea de îngrijiri adecvate pentru nou-născuții cu probleme majore, fără a mai fi necesară pierderea timpului în căutarea unor soluții de transfer către spitale cu echipamente corespunzătoare.

Această inițiativă va extinde numărul total al spitalelor beneficiare ale programului “Împreună din prima zi” la 60, iar valoarea totală a investiției în acest proiect se ridică la 2,5 milioane de euro.

Gabriela Alexandrescu, președinte Executiv al Salvați Copiii România, subliniază importanța calității echipamentelor medicale și a disponibilității acestora în sistemul de sănătate din România. Ea evidențiază că, adesea, diferența între viață și deces este determinată de aceste aspecte. Totodată, Amalia Fodor, director executiv al Fundației OMV Petrom, subliniază rezultatele concrete ale proiectului “Împreună din prima zi”, care a adus beneficii semnificative pentru secțiile de neonatologie și maternități.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Banca Mondială se așteaptă la o creștere a prețurilor materiilor prime agricole

Aceste investiții sunt esențiale în contextul capacității reduse a sistemului de sănătate românesc de a răspunde adecvat nevoilor de îngrijire neonatală. Astfel, Fundația OMV Petrom continuă să susțină eforturile pentru reducerea mortalității infantile prin dotarea cu echipamente medicale performante.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Bacău

To Top