Connect with us

Tronsonul de drum expres dintre Bacău și Piatra Neamț a primit Acordul de Mediu

drum - Moldova Invest

Bacău

Tronsonul de drum expres dintre Bacău și Piatra Neamț a primit Acordul de Mediu

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Proiectul rutier pentru tronsonul de drum expres dintre municipiile Bacău şi Piatra Neamţ, în lungime de 51 de kilometri, a primit Acordul de Mediu din partea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP), prin intermediul Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului (ANPM), transmite Agerpres.

Tronsonul de drum expres dintre Bacău și Piatra Neamț a primit Acordul de Mediu

Proiectul, care face parte din Master Planul General de Transport al României (MPGT), va fi dezvoltat de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

„Proiectul se încadrează în prevederile Legii nr. 292/2018 privind evaluarea impactului anumitor proiecte publice şi private asupra mediului şi a avut nevoie de Acordul ANPM, pentru că se desfăşoară pe teritoriile a 15 unităţi administrativ-teritoriale aflate în două judeţe: Bacău şi Neamţ. Punctul de început al drumului expres se află la km 8 + 400 al autostrăzii Bacău – Paşcani şi este proiectat pentru o viteză de 120 km/ oră, pe două benzi de circulaţie pe fiecare sens de mers. Pe lângă partea carosabilă propriu-zisă a drumului expres, proiectul include noduri rutiere, poduri, pasaje şi viaducte, implicând lucrări de consolidare, hidrotehnice, pentru scurgerea apelor şi lucrări de mediu, precum şi amenajări de parcări, spaţii de servicii sau centru de întreţinere şi coordonare”, a declarat Laurenţiu Alexandru Păştinaru, preşedintele ANPM, citat în comunicat.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Proiecte majore pentru modernizarea a șase unități de învățământ din Piatra-Neamț

Traseul drumului expres tranzitează localităţile Săuceşti, Bereşti-Bistriţa, Iteşti, Racova şi Blăgeşti, din judeţul Bacău, precum şi unităţile administrativ-teritoriale Cândeşti, Costişa, Rediu, Borleşti, Podoleni, Zăneşti, Roznov, Săvineşti, Dumbrava Roşie şi Piatra Neamţ, din judeţul Neamţ.

„Mă bucur că putem anunţa un nou proiect de amploare, care va dezvolta infrastructura rutieră din zona Moldovei, unde este atât de mare nevoie de drumuri, atât pentru transportatori, cât şi pentru localnici sau pentru cei care doar tranzitează zona, către destinaţii turistice. Acordul de mediu semnat, azi, la sediul ANPM, este nu doar o garanţie a faptului că proiectul va intra în faza de construcţie cât de curând, ci şi o asigurare că ariile naturale de interes comunitar, prin vecinătatea cărora va fi desfăşurat acest proiect şi care găzduiesc numeroase specii de faună, care se deplasează şi tranzitează zona de influenţă a proiectului nu vor avea de suferit din cauza lucrărilor”, a afirmat Mircea Fechet, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Astăzi va fi semnat contractul pentru construirea noului spital județean din Neamț, o investiție de 160 de milioane de euro

Noul drum expres va trece prin vecinătatea următoarelor arii de interes comunitar: Piatra Şoimului – Scorţeni – Gârleni; Lacurile de acumulare Buhuşi – Bacău – Bereşti; Munţii Goşman; Dealurile Podoleni; Lunca Siretului Mijlociu; Siretul Mijlociu; Lacurile Vaduri şi Pângăraţi; Pădurea şi Lacul Mărgineni.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Bacău

To Top