Connect with us

Umbrărescu a reușit să readucă în țară 80% din muncitorii săi care plecaseră peste hotare

dorinel umbrarescu 2 e1662382911307 - Moldova Invest

Bacău

Umbrărescu a reușit să readucă în țară 80% din muncitorii săi care plecaseră peste hotare

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Potrivit declarațiilor secretarului de stat în Transporturi, Irinel Ionel Scrioșteanu, Grupul UMB a reîncadrat peste 80% din angajații care au plecat să lucreze în alte țări europene

Cu peste 5.400 de angajați în prezent, cel mai mare constructor român de autostrăzi este pregătit să construiască peste 400 de kilometri de șosea de mare viteză.

”Discutam cu cel mai mare constructor român în 2020 când lucra pe Craiova – Pitești. Atunci avea 1.200 – 1.400 de oameni și era în poziția în care era să câștige și loturile 3 și 4 din Craiova – Pitești.
Și spunea: dacă reușesc să câștig și cele două loturi, îmi vor veni cel puțin 1.000 de oameni care mi-au plecat acum un an din firmă în Europa. Cred că au venit peste 80% din cei care i-au plecat și s-au reangajat la companie. În momentul ăsta cred că are 5.400 – 5.500 de angajați”, a declarat Scrioșteanu la DIGI24.

Când a fost întrebat dacă Grupul UMB are capacitatea să finalizeze construcția a peste 400 de kilometri de autostradă și drum expres, Scrioșteanu a afirmat că da, deoarece istoria companiei demonstrează că această creștere exponențială nu a fost una nesăbuită și periculoasă pentru societate. În plus, el a menționat că a discutat cu antreprenorul încă din 2020, când UMB a câștigat cele trei loturi pe Craiova – Pitești și, ulterior, alte proiecte mari, inclusiv două loturi din A0, proiectul Brăila – Galați și acum A7. De asemenea, el a adăugat că vizitează des șantierele UMB.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Valentin Ivancea, președintele CJ Bacău: „A7 va reuși să catalizeze, în Moldova, proiecte de investiții majore!”

Scrioșteanu a explicat că UMB are capacitatea de a gestiona toate șantierele, deoarece acestea sunt în diferite faze de execuție. De exemplu, eșaloanele de asfalt vor fi concentrate pe șantierul Craiova – Pitești, în timp ce se efectuează foraje pe podul de peste Siret și pe A7. În plus, la București se montează grinzi cu macarale. Acesta a subliniat că mecanismul de gestionare este făcut astfel încât tipul de activitate să nu se suprapună pe mai multe șantiere și că firma își mută resursele în mod strategic pentru a gestiona toate proiectele în mod eficient.

Secretarul de stat a mai afirmat că compania UMB este în plină expansiune și a achiziționat noi utilaje și mașini pentru a-și consolida capacitățile. În mare parte, UMB se bazează pe forța de muncă proprie, însă ar putea colabora cu alți antreprenori pentru a finaliza anumite lucrări. În general, se așteaptă ca toate sectoarele de autostradă și drum expres să fie finalizate în termenii prevăzuți în contract, ba chiar unii ar putea fi finalizați mai devreme decât era planificat.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Valentin Ivancea a prezentat cele mai importante investiții ale Consiliului Județean în Bacău: „Vorbim de 100 milioane de euro”

contracte umb 2022 - Moldova Invest

Grupul UMB, controlat de Dorinel Umbrărescu, are șantiere deschise în toată țara. Firmele din grup au câștigat mai bine de jumătate din contractele licitate de Compania de Drumuri, de la secțiunea tunelurilor din Autostrada Lugoj – Deva (A1), la 42 de kilometri din Autostrada Transilvania (A3) și Autostrada Buzău – Pașcani (A7), finanțate prin PNRR. Pe lângă acestea, mai lucrează pe șantiere precum Drumul Expres Craiova – Pitești (DEx12), Drumul Expres Brăila – Galați (DEx6) și Autostrada Bucureștiului (A0).


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Bacău

To Top