Connect with us

UMBRĂRESCU, în topul constructorilor de autostrăzi cu cele mai mari PROGRESE în luna mai

dorinel umbrarescu a8 - Moldova Invest

Bacău

UMBRĂRESCU, în topul constructorilor de autostrăzi cu cele mai mari PROGRESE în luna mai

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Lucrările la autostrăzile de mare viteză din România au înregistrat progrese semnificative în luna mai, cu peste o pătrime din șantierele monitorizate raportând creșteri chiar și mai mari de 10 puncte procentuale. În fruntea clasamentului constructorilor se află din nou grupul UMB, urmat de Strabag și Nurol, care lucrează pe sectoarele A0, A7 și A3

Grupul condus de familia Umbrărescu se menține în fruntea clasamentului constructorilor de autostrăzi și în luna mai, înregistrând un progres de 15 puncte procentuale pe lotul 2 al Autostrăzii Bucureștiului Nord (A0 Nord). Dacă lucrările continuă în același ritm, nu va fi o surpriză ca această secțiune să fie inaugurată ca prima porțiune de autostradă în 2023 și chiar prima din România, având un grad de realizare fizică de 68% în luna mai.

Potrivit Economica.net, pe locul doi în clasament se află constructorul Strabag, care a înregistrat o creștere de 13,20 puncte procentuale pe drumul expres Centura Oradea – A3. Lucrările pe acest proiect sunt realizate în proporție de 56%.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Uniunea Europeană a acordat Republicii Moldova asistență financiară în valoare de 72,5 milioane euro

UMB și Strabag au raportat ambele progrese de 13 puncte procentuale pe alte două șantiere. Mai exact, Strabag a înregistrat acest avans pe lotul Chețani – Câmpia Turzii din Autostrada Transilvania (A3). Astfel, singurul constructor care poate ține pasul cu UMB mărește ritmul pentru ca această secțiune lipsă din A3, Câmpia Turzii – Tg. Mureș, să fie deschisă traficului până la finalul anului, înainte de termenul contractual.

A7, progrese considerabile

În același timp, UMB a înregistrat o creștere de 13 puncte procentuale pe lotul A7 Vadu Pașii – Rm. Sărat, apropiindu-se de constructorii care au început lucrările pe A7 Ploiești – Buzău.

Grupul UMB a raportat, de asemenea, un avans inițial de 11 puncte procentuale pe lotul Rm. Sărat – Mândrești Munteni din A7 Buzău – Focșani.

În continuare, urmează tot grupul UMB cu un avans de 10 puncte procentuale pe lotul Mândrești Munteni – Focșani Nord din același tronson al A7.

Clasamentul continuă cu compania turcă Nurol, care a înregistrat un progres de 9,75 puncte procentuale pe lotul Nușfalău – Suplacu de Barcău din Autostrada Transilvania (A3). Primul lot de autostradă ce urma să fie inaugurat anul acesta, însă a fost amânat pentru septembrie, este realizat în proporție de 85%.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Președintele CJ Bacău, Valentin IVANCEA, anunță o investiție de 6 milioane lei pentru lucrările de la Catedrala "Înălțarea Domnului"

UMB revine în top cu un avans de peste 9 puncte procentuale pe Drumul Expres Brăila – Galați, care a ajuns astfel la un grad de execuție de 60%.

Constructorul elen Aktor a înregistrat un progres de 8,85 puncte procentuale pe lotul 3 al Autostrăzii Bucureștiului Sud (A0 Sud). Cu termen de finalizare în primăvara anului viitor, acest lot este realizat în proporție de 42,50%.

UMB revine, cu un avans de 6 puncte procentuale pe lotul Buzău – Vadu Pașii din A7 Buzău – Focșani.

Tot pe A7, dar pe tronsonul Ploiești – Buzău, constructorii primelor două loturi au raportat progrese de 4,5 puncte procentuale fiecare. Astfel, asocierea Pizzarotti – Retter a ajuns la un grad de execuție de 11% pe lotul 1 Dumbrava – Mizil, în timp ce asocierea Coni – Trace a realizat 17% din lucrări pe lotul 2 Mizil – Pietroasele.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Senatoarea Bianca Purcărin (PSD) anunță noi măsuri cu impact pozitiv pentru organizarea sistemului de sănătate

Clasamentul continuă cu constructorul turc Alsim Alarko, care a înregistrat un progres de 2,82 puncte procentuale pe lotul 2 al Autostrăzii Bucureștiului Sud (A0 Sud). Lucrările pe acest lot, care ar trebui să fie finalizate în toamnă, sunt realizate în proporție de 76,56%.

Un progres similar, de 2,80 puncte procentuale, a fost raportat și de WeBuild pe secțiunea 5 a Autostrăzii Sibiu – Pitești. Astfel, gradul de realizare pe lotul cuprins între Pitești și Curtea de Argeș din cel mai important proiect rutier al României a ajuns în luna mai la 33,60%.

Pe pozițiile următoare se află tot compania UMB, cu progrese de 2,05 și 1,30 puncte procentuale pe secțiunile Zimbor – Poarta Sălajului, respectiv Nădășelu – Zimbor din Autostrada Transilvania (A3).

Pe alte patru șantiere monitorizate, au fost înregistrate progrese mai mici de 1 punct procentual sau nu au fost raportate progrese.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Bacău

To Top