Connect with us

10 milioane de euro investiți în noul ambulatoriu din municipiul Dorohoi

27 - Moldova Invest

Botoșani

10 milioane de euro investiți în noul ambulatoriu din municipiul Dorohoi

În această dimineață, a avut loc inaugurarea noului ambulatoriu din municipiul Dorohoi, cu o valoare totală a investițiilor de aproape 10 milioane de euro

Din această sumă, peste 3 milioane de euro au fost alocate pentru modernizarea clădirii, iar peste 6 milioane de euro au fost investiți în achiziționarea de echipamente medicale și alte dotări.

Ceremonia de inaugurare a Ambulatoriului din Dorohoi s-a desfășurat fără fast și discursuri politice lipsite de conținut.

Primarul Dorin Alexandrescu a exprimat recunoștința sa față de eforturile personalului medical și a subliniat rezultatele lor remarcabile, în ciuda condițiilor dificile din spital

“Au fost moment dificile până am ajuns în această fază. Mulțumesc în primul rând tuturor cadrelor medicale pentru că au avut înțelegere și și-au făcut în continuare munca, cu rezultate deosebite, în condițiile pe care le-au avut în spital.

Acum inaugurăm incinta ambulatoriului și o parte din dotări. Valoarea lucrărilor și dotărilor este de 47,5 milioane lei din care 17 milioane sunt pentru modernizarea ambulatoriului iar restul sunt pentru echipamente, pe mai multe proiecte europene”, a spus primarul Dorin Alexandrescu.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Reabilitarea teatrului "Mihai Eminescu" din Botoșani, aproape de finalizare! Valoarea lucrărilor se ridică la 42 de milioane de lei

După expunerea detaliată a investițiilor efectuate, managerul Spitalului Municipal Dorohoi a transmis o altă veste promițătoare.

Acesta a dezvăluit că, începând cu anul 2024, se așteaptă să se alăture echipei medicale de la Dorohoi medici noi, inclusiv un specialist în oncologie.

“Aceasta este clădirea care arată impecabil. În acest ambulatoriu, va veni în următoarele trei luni aparatură de trei milioane de euro. Două aparate de radiologie noi, mamograf… Va fi RMN și un al doilea computer tomograf.

Trusă de endoscopie și colonoscopie, aparatură nouă de laborator, aparatură nouă pentru cabinete. 11 ecografe sunt doar în ambulatoriu. Obiectivele noastre sunt trei: asigurarea condițiilor pentru cazarea pacienților, asigurarea de medici și asigurarea de aparatură.

Este o preocupare permanentă să aducem medici noi. De la anul vom avea gastroenterolog, vom avea oncolog, vom crește numărul medicilor în radiologia din CPU”, a spus Valerian Andrieș, managerul Spitalului Municipal Dorohoi.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Investiție de peste 40 de milioane de lei pentru modernizarea drumurilor pavate cu piatră din județul Botoșani

El a menționat că inaugurarea ambulatoriului și achiziționarea unei părți din echipamente reprezintă o investiție totală de 47,5 milioane de lei, din care 17 milioane de lei au fost alocate modernizării ambulatoriului, iar restul pentru echipamente medicale, prin intermediul mai multor proiecte europene.

În plus, managerul Spitalului Municipal Dorohoi a adus o veste bună, anunțând că începând din 2024, vor fi aduși noi medici la Dorohoi, inclusiv un oncolog.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Investiție de 323,2 milioane pentru șoseaua de centură a municipiului Botoșani. Când vor începe lucrările


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botoșani

To Top