Connect with us

4 spații de joacă finalizate în Botoșani. Valoarea proiectului se ridică la 548.324 lei

spatii de joaca botosani - Moldova Invest

Botoșani

4 spații de joacă finalizate în Botoșani. Valoarea proiectului se ridică la 548.324 lei

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Primăria Municipiului Botoșani a finalizat reabilitarea și modernizarea a 2 locuri de joacă în Parcul Tineretului și Aleea Gen. Gh. Avramescu nr. 43 și a înființat alte 2 spații destinate copiilor pe Aleea Gen. Gh. Avramescu nr. 70 și strada Barbu Lăzăreanu nr. 46

Obiectivele menționate fac parte din proiectul cu finanțare europeană, „Înființarea a minim 2 terenuri de joacă și a unui teren de sport, precum și reabilitarea a minim 2 terenuri de joacă existente pe teritoriul SDL, inclusiv achiziționarea de mobilier urban specific”, depus în cadrul apelului Programului Operațional Regional (POR) Axa 9, lansat de Asociația GAL Botoșani pentru Viitor.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Două noi proiecte cu finanțare europeană vor fi depuse de către Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani

Sprijinul financiar primit de autoritatea publică locală, de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) pentru modernizarea infrastructurii pentru copii a fost de 548.324 lei.

Spațiile de joacă au suprafețe cu covor din tartan și sunt dotate cu mobilier urban (bănci, coșuri, împrejmuiri teren de joacă).
În cadrul proiectului va fi înființat și un teren de sport în Parcul Tineretului.

teren de joaca1 - Moldova Invest

„Este foarte important ca cei mici să petreacă timp de calitate în aer liber. Încurajăm acest obicei și transformăm spațiile de joacă destinate copiilor. De la începutul mandatului, am înființat ori reabilitat mai multe astfel de terenuri și continuăm această practică. Avem în desfășurare un alt proiect cu sprijinul căruia, la începutul anului viitor, vom avea peste 10 spații de joacă modernizate și cu respectarea tuturor elementelor de siguranță”, a susținut primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Ce comună din Botoșani va fi transformată în stațiune balneară? Ministrul Economiei a făcut anunțul!

Proiectul la care șeful administrației locale a făcut referire prevede „Amenajare locuri de joacă și terenuri de sport”, susținut din buget local.

Vor fi:

  • teren de joacă tematic (Ocean) și teren de sport multifuncțional pe strada Prunilor nr. 8
  • teren de joacă tematic (Speed Park) pe Calea Națională nr. 11
  • teren de joacă tematic (Medieval) pe strada Ștefan Luchian nr. 5
  • teren de joacă tematic (Pompieri) – Parc Sucevei
  • teren de sport tip street workout – Parcul Mihai Eminescu
Moldova Invest îți recomandă și ...   Investiții record în educație în Dorohoi! Școli și grădinițe, modernizate cu fonduri europene


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botoșani

To Top