Connect with us

Ambulatoriul de recuperare neuromotorie din cadrul DGASPC Botoșani va fi modernizat cu peste 1,3 milioane lei 

- Moldova Invest

Botoșani

Ambulatoriul de recuperare neuromotorie din cadrul DGASPC Botoșani va fi modernizat cu peste 1,3 milioane lei 

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Ambulatoriul de recuperare neuromotorie destinat persoanelor adulte cu dizabilități urmează să fie supus unui proces de modernizare și reabilitare

Proiectul, demarat în cadrul Componentei 13 a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), care se axează pe Reforme sociale, a primit undă verde prin semnarea contractului de finanțare în valoare de peste 1,3 milioane de lei.

Potrivit directorului general al DGASPC Botoșani, Doina Nacu, această investiție substanțială va acoperi atât lucrările de reabilitare, cât și dotările esențiale necesare pentru a sprijini procesul de recuperare a persoanelor cu dizabilități. Fondurile provenite din PNRR vor contribui la modernizarea infrastructurii și la achiziționarea echipamentelor de ultimă generație pentru ambulatoriu.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Consiliul Județean Botoșani instalează marcaje noi pe drumurile județene, pentru siguranța circulației

Un aspect semnificativ al proiectului îl reprezintă și implicarea Consiliului Județean Botoșani, care va asigura o cofinanțare de 23.800 lei, acoperind astfel cheltuielile neeligibile. Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, a subliniat importanța acestui demers, evidențiind angajamentul autorităților locale în sprijinirea comunității.

“Consiliul Județean Botoșani și instituțiile subordonate valorifică toate oportunitățile de finanțare ce se ivesc. Prin implementarea acestui proiect, vom crește șansele de recuperare neuromotorie a persoanelor cu dizabilități, arătând astfel atenția noastră deosebită față de domeniul social”, a declarat Federovici.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Primarul Dima TOADER, despre proiectele menite să dezvolte comuna vasluiană BEREZENI

Proiectul, care acordă o atenție sporită nevoilor sociale și de sănătate ale comunității, este văzut ca o dovadă concretă a eforturilor autorităților locale de a aduce îmbunătățiri semnificative în viața celor cu dizabilități, reflectând astfel preocuparea pentru o societate incluzivă și accesibilă.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botoșani

To Top