Connect with us

Au fost FINALIZATE lucrările la Heliportul medical din Botoșani

Receptie heliport 4 - Moldova Invest

Botoșani

Au fost FINALIZATE lucrările la Heliportul medical din Botoșani

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Lucrările la heliportul medical din Botoșani au fost finalizate, valoarea totală a lucrărilor de construcții montaj, cu tot cu TVA, ridicându-se la peste 1,5  milioane de lei

O echipă de la Inspectoratul General de Aviație din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, în prezența reprezentanților proiectantului, a antreprenorilor care au efectuat lucrările, a dirigintelui de șantier, a conducerii Consiliului Județean Botoșani și a comandanților ISU Botoșani au demarat, în această săptămână, procesul de recepție a heliportului.

„Așa cum am promis, lucrările la heliportul medical, proiect pe care l-am demarat în 2018 și pentru care, alături de autoritățile locale, din postura de senator, m-am luptat pentru a fi implementat și la Botoșani, s-au finalizat până la finalul acestui an”, a precizat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Moldova Invest îți recomandă și ...   A fost aprobată modernizarea Grădinii de Vară a Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoșani. Valoarea lucrărilor este estimată la 11 milioane de lei

După ce procesul de recepție va fi finalizat, va începe procesul de evaluare, autorizare și certificare a heliportului de către Autoritatea Aeronautică Civilă Română, care se va încheia prin realizarea manualului heliportului.

Valoarea totală a lucrărilor de construcții montaj, cu tot cu TVA, a depășit 1,5  milioane de lei. Heliportul medical este unul dintre proiectele care vizează modernizarea sistemului sanitar botoșănean.

„Ne dorim o dezvoltare integrată a sistemului sanitar. La nivelul Consiliului Județean, avem, în diferite stadii de implementare, și alte proiecte importante, care vor contribui din plin la creșterea calității actului medical”, a conchis Doina Federovici.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Ce comună din Botoșani va fi transformată în stațiune balneară? Ministrul Economiei a făcut anunțul!

În cadrul proiectului „The CBC Romania-Moldova a safer area by improving the Mobile Emergency Service for Resuscitation and Extrication (SMURD) operating infrastructure, by increasing the level of training and maintaining the capacity of professional personnel to intervene in emergency situations SMURD 2” trebuie realizate șapte heliporturi în România și Republica Moldova prin intermediul Programului Operațional Comun 2014-2020 România – Republica Moldova.

În România, heliporturile sunt prevăzute pentru municipiile Botoșani, Iași și Galați, iar în Republica Moldova pentru Chișinău – două și câte unul la Bălți și Cahul.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Forumul Economic Regional Moldova 2024 | "Planificare și Cooperare pe obiectivul strategic: Moldova 2030"


OM... Cu aripi fragile de fluture

1 Comment

1 Comment

  1. Teknik Informatika

    24 ianuarie 2024 at 15:47

    Care este importanța heliportului medical finalizat în Botoșani și cum contribuie acesta la modernizarea sistemului sanitar local?
    Telkom Informatika

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botoșani

To Top