Connect with us

Comuna Brăești, Botoșani, implicată în modernizarea drumurilor și în facilități dedicate tinerilor din comună!

Braiesti botosani - Moldova Invest

Botoșani

Comuna Brăești, Botoșani, implicată în modernizarea drumurilor și în facilități dedicate tinerilor din comună!

Comuna Brăești, situată în partea de vest a județului Botoșani, se remarcă prin proiectele realizate prin eforturile remarcabile ale administrației locale. Primarul Adrian Nistor se află la primul său mandat și a reușit să transforme comuna în doar câțiva ani.

5 1 - Moldova Invest

Comuna Brăești a fost martora finalizării mai multor proiecte în ultimii ani, finanțate fie din fonduri europene sau guvernamentale, fie de la bugetul local. Primarul a trecut în revistă proiectele finalizate până în prezent, iar printre cele mai importante se numără modernizarea drumurilor comunale și sătești, realizarea și dotarea unei grădinițe și achiziționarea unui utilaj de tip buldoexcavator.

4 - Moldova Invest

Pe viitor, Primăria Brăești are în vedere o serie de proiecte și inițiative menite să consolideze infrastructura comunei. În plus, se dorește construirea unei săli de sport școlare, extinderea și modernizarea sistemului de distribuție a apei potabile, extinderea rețelei de colectare a apelor uzate și construirea unei unități de producere a energiei electrice din surse regenerabile.

3 1 - Moldova Invest

Care sunt cele mai importante trei proiecte pe care le-ați finalizat în ultimii ani?
La nivelul comunei Brăești s-au finalizat mai multe proiecte, finanțate din fonduri externe sau de la bugetul local:

 • Modernizare drumuri comunale și sătești în comuna Brăești, județul Botoșani, proiect finanțat prin PNDL, etapa II – 5.269.830,24 lei;
 • Realizare și dotare Grădiniță în sat Brăești, comuna Brăești, județul Botoșani – PNDL, etapa II – 1.349.954,08 lei
 • Achiziția unui utilaj de tip buldoexcavator comuna Brăești, județul Botoșani – GAL Codrii de Aramă – 548.028,52 lei;
 • Amenajare loc de joacă pentru copii în sat Brăești, comuna Brăești;
 • Înființare Sistem supraveghere video în comuna Brăești
 • Construire Casă mortuară în Parohia Cuvioasa Parascheva, sat Brăești;
 • Reabilitare Iaz Luncă;
 • Înființarea a 23 puncte de colectare selectivă a gunoiului
 • Conectarea la fibră optică a tuturor satelor din cadrul comunei
 • Reabilitarea și dotarea Căminului cultural;
 • Împădurirea a 4 ha teren cu puieți de diverse specii;
 • Extinderea rețelei de alimentare cu apă, prin racordarea a 90 de gospodării din satul Brăești;
 • Introducerea sistemului de plată POS a impozitelor și taxelor locale;
 • Betonarea a 2 km de șanțuri laterale drumuri sătești;
 • Achiziție lamă de dezăpezit și tocătoare vegetație pentru buldoexcavator;
 • Intabularea a 270 ha pășune din domeniul privat al comunei Brăești;
 • Construire grup sanitar la Școala Gimnazială Gheorghe Coman Brăești;
 • Organizarea în anul 2021 a primei ediții a Festivalului de tradiții și obiceiuri de iarnă și Organizarea evenimentelor „Nunta de aur”, pentru cetățenii care au împlinit 50 de ani de căsătorie;
 • Acordarea stimulentelor pentru căsătorii și nașteri;
Moldova Invest îți recomandă și ...   FMI evaluează efectele economice ale conflictului militar dintre Israel și Hamas

2 1 - Moldova Invest

Ce proiecte aveți, în curs de implementare, în momentul actual și care e stadiul acestora?
În momentul actual, avem următoarele proiecte în curs de implementare în satul Brăești, comuna Brăești, județul Botoșani:

 • Realizarea sistemului de canalizare și a stației de epurare în satul Brăești – Acest proiect face parte din Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), etapa a II-a. Bugetul alocat pentru acest proiect este de 5.376.585,59 lei.
 • Renovarea energetică moderată a clădirii Consiliului Local Brăești – Acest proiect este finanțat prin Programul Național pentru Reabilitarea Termică a Blocurilor de Locuințe (PNNR) în cadrul rundei I a anului 2022. Bugetul alocat pentru acest proiect este de 883.154,04 lei. În prezent, lucrările de renovare energetică sunt în desfășurare sau aproape de finalizare.
 • Renovarea energetică moderată a clădirii grădiniței din satul Brăești – Acest proiect, de asemenea, se încadrează în PNNR, rundă I, anul 2022.
 • Bugetul alocat pentru acest proiect este de 713.974,63 lei. Creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public în comuna Brăești – Acest proiect este finanțat de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) și este împărțit în două etape. Bugetul alocat pentru etapa I este de 907.800,00 lei, iar pentru etapa a II-a este tot de 907.800,00 lei.
 • Construirea unui teren de sport în satul Brăești Acest proiect este finanțat din bugetul local al comunei Brăești. Acestea sunt proiectele pe care le avem în curs de implementare în satul Brăești, comuna Brăești, județul Botoșani, în acest moment. Prin intermediul acestor proiecte contribuim la dezvoltarea și îmbunătățirea infrastructurii și a calității vieții locuitorilor.
Moldova Invest îți recomandă și ...   Investiție de 28 milioane de lei pentru înființarea centrelor de zi pentru copii în județul Botoșani

6 1 - Moldova Invest

De-a lungul timpului, Primăria Brăești a implementat mai multe proiecte pentru infrastructura comunei, inclusiv canalizarea și aducțiunea de apă. Ce alte proiecte sau inițiative aveți în vedere pentru următoarea perioadă?

Primăria Brăești este angajată în dezvoltarea infrastructurii comunei și are în vedere diverse proiecte și inițiative pentru perioada următoare. Iată câteva dintre acestea:

 • Construirea unei săli de sport școlare în satul Brăești, comuna Brăești – Acesta este un proiect pilot care beneficiază de finanțare în valoare de 1.000.000,00 lei din partea Companiei Naționale de Investiții (CNI). O astfel de sală de sport va oferi oportunități pentru activități sportive și recreative pentru elevi și comunitatea locală.
 • Extinderea și modernizarea sistemului de distribuție a apei potabile în comuna Brăești, județul Botoșani – Acest proiect, în valoare de 12.300.000,00 lei, se încadrează în Programul Național “Anghel Saligny”;
 • Extinderea rețelei de colectare a apelor uzate în comuna Brăești, județul Botoșani – Acest proiect, în valoare de 12.000.000,00 lei, se încadrează, de asemenea, în Programul Național “Anghel Saligny”. Prin dezvoltarea sistemului de canalizare, contribuim la îmbunătățirea calității mediului și la creșterea confortului locuitorilor;
 • Construirea unei unități de producere a energiei electrice din surse regenerabile în comuna Brăești, județul Botoșani – Această inițiativă are scopul de a compensa consumul de energie electrică al comunei, prin producția locală de energie din surse regenerabile;
 • Dotarea Școlii Gimnaziale Gheorghe Coman Brăești cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale-Acest proiect, în valoare de 445.450,67 lei, primește finanțare prin PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență) – Măsura C15_113/14. Aceasta va contribui la crearea unui mediu educațional modern și la îmbunătățirea calității procesului de învățământ.
 • Amenajarea unui loc de joacă pentru copii în satul Popeni și satul Poiana, comuna Brăești, județul Botoșani – Acest proiect va crea un spațiu sigur și atractiv pentru copii, promovând activitățile recreative și dezvoltarea armonioasă.
 • Înființarea unui sistem de distribuție a gazelor naturale în comuna Brăești, județul Botoșani. Contextul economic actual nu este favorabil investițiilor, dar suntem încrezători că vom putea continua proiectele aflate în implementare. Vom accesa și alte linii de finanțare, dacă le vom identifica ca fiind necesare pentru comunitatea noastră, pentru a îmbunătăți calitatea vieții la nivelul comunității și dezvoltare pe termen mediu și lung.7 - Moldova Invest
Moldova Invest îți recomandă și ...   Reabilitarea teatrului "Mihai Eminescu" din Botoșani, aproape de finalizare! Valoarea lucrărilor se ridică la 42 de milioane de lei


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botoșani

To Top