Connect with us

Primăria Manoleasa, jud. Botoșani, implicată în bunăstarea cetățenilor prin reabilitarea școlilor, grădinițelor și a infrastructurii

Manoleasa - Moldova Invest

Botoșani

Primăria Manoleasa, jud. Botoșani, implicată în bunăstarea cetățenilor prin reabilitarea școlilor, grădinițelor și a infrastructurii

Comuna Manoleasa este situată în Nord-Estul României, în estul județului Botoșani, pe granița țării noastre cu Republica Moldova, reprezentată în acest sector de apele Lacului Stânca-Costești de pe râul Prut.

cristinel arosculesei primar manoleasa - Moldova Invest

Comuna Manoleasa, condusă de primarul Cristinel Arosculesei, beneficiază de puncte forte precum terenuri agricole fertile și un potențial ridicat în agricultură și creșterea animalelor. Acestea reprezintă avantaje competitive pe care administrația locală dorește să le maximizeze.

În comuna Manoleasa s-au înregistrat realizări semnificative în ultimii ani. Printre acestea se numără reabilitarea și modernizarea școlilor primare și grădinițelor, precum și a dispensarelor medicale din localitate. De asemenea, a fost modernizată și infrastructura de iluminat public.

În următoarea perioadă, primăria Manoleasa intenționează să realizeze mai multe proiecte de investiții, printre care se numără înființarea unei rețele de distribuție a gazelor, construirea unei săli de sport, dezvoltarea infrastructurii rutiere în întreaga comună și crearea de spații recreative.

Care sunt proiectele finalizate în ultimii ani?

În ultimii ani, în comuna Manoleasa s-au finalizat următoarele proiecte:
• Reabilitarea și modernizarea Școlii Primare nr. 5 Zahoreni
• Reabilitarea și modernizarea Grădiniței nr. 1 Manoleasa, Corp A
• Reabilitarea și modernizarea Grădiniței nr. 5 Zahoreni
• Reabilitarea și modernizarea Școlii Primare nr. 4 Sadoveni
• Reabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale nr. 2 Liveni, corp A si Corp B
• Reabilitarea și modernizarea Școlii Primare nr. 3 Flondora
• Modernizarea infrastructurii de iluminat public în comuna Manoleasa
• Achiziție buldoexcavator.

Moldova Invest îți recomandă și ...   De ce a intrat Germania în recesiune? Analiza unei economii aflate în criză

2 2 - Moldova Invest

Care sunt proiectele pe care le aveți aveți în derulare în prezent?
Proiectele pe care le avem în derulare în momentul actual sunt:
• Reabilitare și modernizare Grădinița nr. 2 Liveni
• Înființare rețea de alimentare cu apă și canalizare în comuna Manoleasa, județul Botoșani

7 1 - Moldova Invest
• Construire grădiniță în localitatea Loturi, comuna Manoleasa, județul Botoșani
• Modernizare și dotare Dispensar medical Liveni, comuna Manoleasa, județul Botoșani
• Modernizare și dotare Dispensar medical Mănoleasa, comuna Manoleasa
• Modernizare drumuri de interes local în comuna Manoleasa, județul Botoșani
• Înființare Rețea de apă și canalizare în sat Mănoleasa-Prut, comuna Manoleasa, județul Botoșani – PNRR
• Amenajare piste pentru biciclete în comuna Manoleasa, județul Botoșani – PNRR
• Reabilitare sediu primărie – PNRR
• Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ din comuna Manoleasa, județul Botoșani – PNRR
• Modernizarea și dotarea căminelor culturale din satele Manoleasa și Zahoreni, comuna Manoleasa, județul Botoșani.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Corpurile centrale ale Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani vor fi renovate. Valoarea proiectului se ridică la 10 milioane de euro

3 2 - Moldova Invest

Care sunt punctele forte ale localității dumneavoastră? Ce avantaje competitive are localitatea dumneavoastră și ce puncte forte doriți să maximizați?

• Teren agricol bogat: Unul dintre principalele avantaje competitive ale comunei noastre este existența unui teren agricol fertil și extins. Acest lucru oferă un potențial ridicat în domeniul agriculturii, permițând agricultorilor și fermierilor locali să cultive o varietate de culturi și să dezvolte activități agricole profitabile. Astfel, se creează o bază solidă pentru dezvoltarea sectorului agricol și creșterea economiei locale.
• Cresterea animalelor: Alături de terenurile agricole, există o tradiție îndelungată în creșterea animalelor, iar resursele naturale și climatul favorabil facilitează această activitate. Avantajele competitive ale localității noastre în acest domeniu includ accesul la pășuni bogate și disponibilitatea de hrană de calitate pentru animale.

Ce proiecte de investiții v-ați propus să realizați în următoarea perioadă?

Unul dintre obiectivele noastre este înființarea unei rețele de distribuție a gazelor naturale în comunele Manoleasa, Avrameni, Adășeni și Vlăsinești, din județul Botoșani. Aceasta va contribui la furnizarea unei surse de energie eficientă și ecologică în aceste comunități.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Peste 205 milioane de lei vor fi alocate pentru investiții în rețelele de gaz din județul Botoșani

În comuna Manoleasa, ne propunem să construim o sală de sport modernă. Această investiție va oferi comunității un spațiu adecvat pentru activități sportive și recreative, promovând un stil de viață sănătos și dezvoltând potențialul sportiv al locuitorilor.

5 2 - Moldova Invest

Dezvoltarea infrastructurii rutiere este o altă prioritate pentru noi. Ne dorim să investim în îmbunătățirea și extinderea rețelei de drumuri din întreaga comună. Acest lucru va facilita accesul la servicii și va spori mobilitatea locuitorilor, contribuind la dezvoltarea economică și socială a zonei.

În plus, ne propunem să creăm spații recreative în comună. Acestea pot include parcuri, zone de agrement sau locuri de joacă pentru copii. Investițiile vor îmbunătăți calitatea vieții locuitorilor, oferindu-le posibilitatea de a se relaxa și de a se bucura de activități recreative. Acestea sunt doar câteva dintre proiectele de investiții care evidențiează angajamentul nostru de a dezvolta și îmbunătăți condițiile de trai și infrastructura în comuna noastră, în beneficiul tuturor locuitorilor.

4 1 - Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botoșani

To Top