Connect with us

Finanțare de 40 de milioane de lei pentru modernizarea unui nou sector de drum județean în Botoșani

29 - Moldova Invest

Botoșani

Finanțare de 40 de milioane de lei pentru modernizarea unui nou sector de drum județean în Botoșani

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Doina Federovici, Președintele Consiliului Județean Botoșani, a semnat un proaspăt acord de finanțare în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”

Este vorba despre inițierea procesului de modernizare a sectorului de drum DJ291D, traseul Oroftiana – Baranca – Bajura. Valoarea totală a acestei investiții se ridică la peste 40 de milioane de lei (echivalentul a aproximativ 8 milioane de euro).

Din această sumă, 10 milioane de lei provin din finanțarea guvernamentală, în timp ce 30 de milioane de lei (mai mult de 6 milioane de euro) sunt asigurați de către Consiliul Județean Botoșani.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Proiect eolian de peste 500 de milioane de euro în Botoșani

Județul are nevoie de investiții în infrastructură, iar Programul Național de Investiții «Anghel Saligny» reprezintă o soluție pentru realizarea acestora. Am promis că vom moderniza acest drum din nordul județului și ne ținem de cuvânt.

Continuăm să investim și să atragem fonduri pentru toate sectoarele de activitate și toate zonele județului, pentru că doar așa putem să recuperăm decalajele față de celelalte regiuni ale țării.

În ultimii trei ani s-au făcut pași importanți în acest sens și vom continua să facem toate eforturile pentru a ne atinge obiectivele”, a subliniat Doina Federovici.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Angel Gheorghiu, primarul orașului Bucecea, a anunțat investiții de 5 milioane de euro în asfaltarea mai multor drumuri

Direcția Județeană de Drumuri și Poduri Botoșani se ocupă de elaborarea documentației tehnice necesare pentru organizarea licitației pentru executarea acestui tronson de drum, care are o lungime de 10 kilometri.

În cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”, sunt în prezent în faza de modernizare trei sectoare de drum: DJ293A, Coțușca – Viișoara Mică – Viișoara (6 km), DJ294A, Avrămeni – Panaitoaia – Dimitrie Cantemir – DN24C (7,8 km) și DJ294B, Dobârceni – Murguța – Ștefănești (10,6 km).

Moldova Invest îți recomandă și ...   Comuna suceveană BERCHIȘEȘTI, model de administrație eficientă și implicare comunitară

De asemenea, procedura de achiziție pentru modernizarea DJ291K, Lozna – Călinești – DN29C – Talpa (7,22 km), a fost finalizată, iar startul lucrărilor este iminent.

Prin Programul Național de Investiții «Anghel Saligny» modernizăm 40 de kilometri de drumuri județene care, în acest moment, sunt de piatră. Am eficientizat modul de lucru, am scurtat timpii de realizare a investițiilor”, a încheiat Doina Federovici.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botoșani

To Top