Connect with us

Încep lucrările de reabilitare a unui drum județean botoșănean extrem de deteriorat

DRUM STRATEGIC DANGENI MIHALASENI 6 Copy 640x400 1 - Moldova Invest

Botoșani

Încep lucrările de reabilitare a unui drum județean botoșănean extrem de deteriorat

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

În câteva zile vor demara lucrările de reabilitare a unuia dintre cele mai afectate drumuri județene.

Drumul județean 294, care se întinde de la drumul național Botoșani – Săveni până la Dângeni, pe o distanță de aproximativ 12 kilometri, va beneficia de ample lucrări de reparație, în special la fundația sa. Potrivit conducerii Consiliului Județean, această intervenție este necesară pentru a rezolva problemele cu drumul.

“Într-o primă etapă, ne vom concentra pe reparația fundației drumului, unde s-au efectuat deja intervenții anul trecut. Această porțiune arată destul de bine, așa că am preferat să o lăsăm în circulație, în loc să aplicăm asfalt acum și să-l distrugem. Am monitorizat cum s-au comportat intervențiile anterioare la fundația drumului și acum vom completa și reface acolo unde mai sunt zone afectate, dar nu atât de extinse.

Pe întregul sector de drum, va fi aplicat un covor asfaltic. Valoarea totală a investiției este de aproximativ opt milioane de lei, datorită complexității lucrărilor”, a declarat Dorin Birta, vicepreședintele CJ. Astfel, în acest an, șoferii care tranzitează acest drum nu vor mai suferi daune la mașini din cauza gropilor formate de camioanele care au transportat materiale pentru construcția drumului strategic.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Strategia de dezvoltare urbană a Municipiului ONEȘTI, în viziunea primarului Adrian JILCU

În funcție de fondurile disponibile, Consiliul Județean va interveni și pe alte sectoare de drum județean.

“Anul acesta, vom interveni pe toate drumurile județene unde este necesar, în funcție de rectificarea bugetară din iulie și de disponibilitatea financiară. Vom aplica covoare asfaltice și pe alte tronsoane de drum județean. Prioritatea zero rămâne finalizarea drumului strategic. Observăm că în jurul nostru, Iașul și Suceava se confruntă cu probleme majore în acest sens. Noi nu vrem să ajungem în această situație. Este mai important să avem cofinanțările pentru programul Anghel Saligny, referitor la drumul strategic”, a adăugat vicepreședintele CJ.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Anunț important făcut de APIA Botoșani pentru fermieri privind cererile de plată

La începutul anului, într-o întâlnire consultativă cu primarii, președintele CJ, Doina Federovici, le-a prezentat edililor lista cu drumurile prioritare pentru acest an.

“Drumul de la Vorona la Joldești este o prioritate. Există deficiențe și pe zona Flămânzi-Cîmpeni. Vom interveni cu covor asfaltic și în zona Zona-Dersca-Mihăileni. Desigur, în funcție de buget, vom interveni și la ieșirea din Mitoc.

În zona Tudora, dacă mai apar cedări, vom interveni și acolo. Avem în vedere și zona Dobârceni-Murguța, un sector de drum care nu a fost încă modernizat. Un alt sector unde trebuie să intervenim în acest an este cel de la intersecția DN 28D în zona Copălău. Avem cedări cauzate de traficul greu”, a subliniat Doina Federovici în luna ianuarie.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Comuna Lețcani, model de dezvoltare în Regiunea de Nord-Est a României!


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botoșani

To Top