Connect with us

Investiție de 28 milioane de lei pentru înființarea centrelor de zi pentru copii în județul Botoșani

natalia - Moldova Invest

Botoșani

Investiție de 28 milioane de lei pentru înființarea centrelor de zi pentru copii în județul Botoșani

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse a validat încă șase proiecte pentru județul Botoșani, în cadrul programului finanțat prin PNRR destinat investițiilor în centrele de zi pentru copiii expuși riscului de a fi separați de familie

Proiectul finanțat prin PNRR, derulat de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, ce vizează crearea unei rețele de centre de zi pentru copiii expuși riscului de a fi separați de familie, continuă prin noi evaluări ale proiectelor depuse de primării.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Spitalul Județean Botoșani beneficiază de echipamente medicale de ultimă generație în valoare de peste 1,5 milioane de euro

Programul național, inclus în PNRR, care vizează construirea a 150 de centre de zi sau reabilitarea, extinderea și modernizarea unor clădiri destinate a deveni astfel de centre, dispune de un buget de 50 de milioane de euro.

Astfel, în județul Botoșani, până în prezent, au fost validate 13 proiecte de investiții.

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse a validat încă șase proiecte în cadrul programului finanțat prin PNRR, destinat investițiilor în centrele de zi destinate copiilor expuși riscului de separare de părinți. Aceste proiecte vor fi implementate în localitățile Flămânzi, Corni, Coșula, Hilișeu-Horia, Nicșeni și Trușești.

Moldova Invest îți recomandă și ...   O nouă creșă a fost inaugurată în Botoșani. Valoarea totală a investiției este de 5,3 milioane de lei

În plus, alte șapte localități din județul Botoșani, respectiv Hudești, Mihălășeni, Concești, Frumușica, Păltiniș, Drăgușeni și orașul Darabani, au semnat deja contractele de finanțare la începutul acestei săptămâni.

La nivelul județului Botoșani, cele 13 proiecte aprobate pentru înființarea centrelor de zi pentru copii însumează peste 28 de milioane de lei.

Aceste centre de zi oferă copiilor proveniți din familii vulnerabile șansa de a avea un viitor stabil, asigurându-le accesul la o masă caldă și oferindu-le consiliere, orientare școlară și profesională din partea specialiștilor.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Ambulatoriul de recuperare neuromotorie din cadrul DGASPC Botoșani va fi modernizat cu peste 1,3 milioane lei 

Autoritățile locale au depus proiectele pentru finanțare după identificarea familiilor cele mai vulnerabile, iar selecția a avut în vedere criterii precum numărul de copii din comunitate, tipul de comunitate, ponderea copiilor aflați în situații de risc, rata riscului de excluziune socială, veniturile familiilor și rata abandonului școlar.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botoșani

To Top