Connect with us

Investiție de 323,2 milioane pentru șoseaua de centură a municipiului Botoșani. Când vor începe lucrările

2 - Moldova Invest

Botoșani

Investiție de 323,2 milioane pentru șoseaua de centură a municipiului Botoșani. Când vor începe lucrările

Lucrările la șoseaua de centură a municipiului Botoșani sunt programate la primăvară, conform estimărilor autorităților, după aprobarea indicatorilor tehnico-economici la Ministerul Dezvoltării

Această arteră va decongestiona traficul din oraș, diminuând timpul de călătorie și conectându-se la principalele drumuri care leagă județele Moldovei.

Tronsonul va avea o lungime de 10 kilometri, cu 18 podețe, patru sensuri giratorii și locuri de parcare.

Drumul va începe de la intrarea în DN29 Botoșani-Suceava, va traversa extravilanul comunei Curtești, se va continua către bifurcația drumului județean către Vorona și se va încheia la sensul giratoriu de la Lebăda, cu ieșire spre Iași.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Reabilitarea teatrului "Mihai Eminescu" din Botoșani, aproape de finalizare! Valoarea lucrărilor se ridică la 42 de milioane de lei

Acest proiect va completa un inel format din Autostrada Moldovei A7, drumul de mare viteză Botoșani-Suceava, șoseaua de centură și drumul județean 208C-A7.

De asemenea, va fi dezvoltată o centură ocolitoare prin Curtești, care va fi conectată la drumul trans Regio Jijia prin DN28 de Botoșani-Târgu Frumos și va servi ca legătură către punctul de trecere a frontierei spre Republica Moldova.

Valoarea totală a investiției este de 323,2 milioane de lei și este finanțată prin Programul Operațional de Transport (POT) 2021-2027.

Moldova Invest îți recomandă și ...   A fost semnat contractul de execuție lucrări pentru primele clădiri rezidențiale multifamiliale din Municipiul Dorohoi

Primarul Botoșaniului, Cosmin Andrei, a încheiat un parteneriat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru un al doilea segment de centură ocolitoare, prin Bălușeni, cu ieșire la Victoria-Stăuceni, care va avea o lungime de 12 kilometri și va fi finanțat tot prin POT 2021-2027, facilitând legătura cu Republica Moldova.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botoșani

To Top