Connect with us

Investiții record în educație în Dorohoi! Școli și grădinițe, modernizate cu fonduri europene

724989591 - Moldova Invest

Botoșani

Investiții record în educație în Dorohoi! Școli și grădinițe, modernizate cu fonduri europene

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

În ultimii patru ani, municipiul Dorohoi a înregistrat un avânt impresionant în ceea ce privește infrastructura școlară, datorită unor investiții masive realizate în modernizarea și extinderea unităților de învățământ

Conform declarațiilor primarului Dorin Alexandrescu, 12 din cele 15 instituții de învățământ din oraș au beneficiat de un amplu program de modernizare, finanțat cu fonduri europene.

Cu o suprafață totală de 22.000 de metri pătrați, școlile și grădinițele din Dorohoi au fost aduse la standarde moderne, echipate cu tehnologie de ultimă generație și mobilier școlar adecvat. Primarul Dorin Alexandrescu a subliniat importanța acestor investiții în dezvoltarea educației și a oferit detalii despre impactul acestor proiecte.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Consiliul Județean Botoșani instalează marcaje noi pe drumurile județene, pentru siguranța circulației

“Din totalul de 15 unități de învățământ din Dorohoi, 12 au fost supuse unor programe ample de modernizare sau chiar de construcție de noi corpuri de clădire. Aceste proiecte nu doar că au reamenajat și modernizat spațiile existente, dar au creat și noi facilități care oferă condiții deosebite pentru copii”, a explicat primarul.

Printre exemplele notabile se numără transformarea unei mici grădinițe de cartier într-o instituție modernă, cu dotări și facilități conforme standardelor europene. Această investiție singulară a însemnat aproximativ 4 milioane de lei și a reprezentat o reală transformare pentru comunitatea locală.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Cristina Breșug, noul subprefect al județului Botoșani, după demisia lui Tiberiu Manolache

Aceste proiecte de modernizare nu doar îmbunătățesc calitatea educației, dar și contribuie la creșterea atracției pentru investiții și dezvoltare în municipiul Dorohoi, subliniind angajamentul autorităților locale pentru un viitor mai bun pentru toți locuitorii.


Continue Reading
You may also like...

OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botoșani

To Top