Connect with us

Lucrările pentru modernizarea drumului județean Viișoara – Viișoara Mică – Coțușca au început

Collage Maker 21 Jun 2023 01 46 PM 9393 - Moldova Invest

Botoșani

Lucrările pentru modernizarea drumului județean Viișoara – Viișoara Mică – Coțușca au început

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

În data de 19 iunie, a început modernizarea Drumului Județean DJ293A, care leagă localitățile Viișoara, Viișoara Mică și Coțușca

Aceasta este prima dintre cele cinci căi de acces județene care vor beneficia de modernizare, datorită finanțării obținute de Consiliul Județean Botoșani prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”.

Reprezentanții Direcției Județene de Drumuri și Poduri Botoșani, împreună cu președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, vicepreședintele Dorin Birta, primarii Laurențiu Râmbu (Viișoara) și Viorel Ciobanu (Coțușca), precum și dirigintele de șantier, au predat amplasamentul drumului către constructor pentru a demara lucrările de modernizare.

Moldova Invest îți recomandă și ...   APIA Botoșani, anunț despre Cererea de Plată pentru intervenţiile aferente sectoarelor vegetal şi zootehnic

“Pentru drumul Coțușca – Viișoara, Consiliul Județean Botoșani a obținut o finanțare de peste 23,3 milioane de lei prin Programul Național de Investiții «Anghel Saligny», la care se adaugă o cofinanțare de aproximativ 600 de mii de lei. Modernizarea drumurilor de piatră din județ a fost unul dintre angajamentele noastre, iar astăzi vedem îndeplinirea acestuia prin demararea lucrărilor. Acest drum va aduce confort locuitorilor din zonă și va scurta distanța între Coțușca și Darabani cu aproximativ 10 kilometri”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Lucrările pe DJ293A, Viișoara – Viișoara Mică – Coțușca, vor acoperi o distanță de 6 kilometri și vor dura 18 luni. Structura drumului va consta într-un strat de balast de 25 de centimetri și unul de piatră spartă de 15 centimetri, peste care se vor turna două straturi de asfalt de 10 centimetri. Valoarea totală a proiectului, inclusiv TVA și cheltuielile neeligibile, este de aproximativ 24 de milioane de lei.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Contract de 2,15 milioane de lei pentru reabilitarea blocurilor din municipiul Dorohoi

“Așa cum am solicitat și la celelalte investiții, ne dorim ca constructorul să realizeze lucrări de calitate, pentru a avea o infrastructură rutieră care să nu creeze probleme participanților la trafic și să fie durabilă în timp. Acest proiect este mult așteptat de locuitorii celor două comune și sper că implementarea lui va aduce noi oportunități de dezvoltarepentru zonă”, a afirmat Dorin Birta, vicepreședintele Consiliului Județean.

Prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”, fiecare consiliu județean a primit suma de 140 de milioane de lei, echivalentul a peste 28 de milioane de euro.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Termenul pentru depunerea ofertelor pentru construirea Spitalului Regional de Urgență din Iași, PRELUNGIT până pe 18 aprilie

“Prin intermediul Programului Național de Investiții «Anghel Saligny», se vor moderniza 40 de kilometri de drumuri județene care, în prezent, sunt neasfaltate. Am eficientizat procesul de lucru, am asumat responsabilitatea proiectării și astfel, acum putem demara efectiv lucrările de modernizare a acestor drumuri județene”, a concluzionat Doina Federovici.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botoșani

To Top