Connect with us

Municipiul Botoșani va beneficia de un Laborator de Radioterapie. Investiție de aproape 57 de milioane de lei

WhatsApp Image 2024 02 06 at 10.24.15 8a6e6b39 - Moldova Invest

Botoșani

Municipiul Botoșani va beneficia de un Laborator de Radioterapie. Investiție de aproape 57 de milioane de lei

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Consiliul Județean Botoșani a dat undă verde unui proiect crucial pentru sănătatea comunității locale, aprobând construirea primului Laborator de Radioterapie în municipiu

Această inițiativă este parte a eforturilor susținute de administrația locală pentru îmbunătățirea sistemului de sănătate și asigurarea accesului la tratamente avansate pentru pacienții diagnosticați cu cancer.

Proiectul se desfășoară în parteneriat cu Spitalul Județean de Urgență „Mavromati”, iar focusul principal este pe modernizarea și reabilitarea Secției de Oncologie. Această din urmă va beneficia și ea de o serie de îmbunătățiri prin intermediul unui proiect finanțat de CNI (Compania Națională de Investiții).

Moldova Invest îți recomandă și ...   59 de milioane de lei, alocați de municipiului Botoșani pentru plata datoriei față de lichidatorul Termica

Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, a subliniat importanța construirii Laboratorului de Radioterapie în contextul unei creșteri semnificative a numărului de persoane diagnosticate cu cancer în ultimul deceniu. “Realizarea unui Laborator de Radioterapie este o necesitate pentru Botoșani, astfel încât acești bolnavi să poată fi tratați pe plan local și să nu mai fie nevoiți să meargă în diferite centre medicale din țară,” a declarat Federovici printr-un comunicat de presă.

În cadrul ultimei ședințe de plen a Consiliului Județean, au fost aprobate indicatorii tehnico-economici pentru construirea Laboratorului de Radioterapie, conform studiului de fezabilitate. Clădirea va avea o suprafață de 1.848,99 metri pătrați și un regim de înălțime 2S+P+E. Investiția totală estimată se ridică la 56.945.087,18 lei, inclusiv TVA și cheltuieli aferente.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Comuna suceveană BERCHIȘEȘTI, model de administrație eficientă și implicare comunitară

Proiectul Laboratorului de Radioterapie se încadrează într-un amplu portofoliu de investiții destinate dezvoltării sistemului sanitar botoșănean. În ultimii trei ani, Consiliul Județean a alocat aproximativ 45 de milioane de euro pentru proiecte de modernizare a Spitalului Județean Botoșani, provenind din fonduri europene, PNRR, guvernamentale și bugetul propriu. În plus, pentru anul curent, au fost alocate suplimentar 5 milioane de euro din bugetul propriu pentru sprijinirea eforturilor Spitalului.

“Responsabilitatea noastră, a administrației județene, ține de dezvoltare și de investiții. Vrem ca botoșănenii să beneficieze de cele mai bune servicii medicale, iar pentru aceasta, pe lângă eforturile noastre administrative, trebuie ca toți factorii din sistemul sanitar să-și facă treaba cu maximă responsabilitate și empatie față de pacient,” a subliniat Doina Federovici.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Două noi proiecte cu finanțare europeană vor fi depuse de către Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani

Radioterapia, ca parte a proiectului, are scopul de a distruge celulele canceroase, oferind un beneficiu semnificativ în tratarea diferitelor tipuri de cancer, inclusiv cancerul la sân. Această inițiativă nu doar îmbunătățește calitatea vieții pacienților, dar consolidează și poziția Botoșaniului în asigurarea unor servicii medicale moderne și specializate.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botoșani

To Top