Connect with us

Noul stadion din Botoșani, mai aproape de construire! Valoarea totală a proiectului se ridică la 32 de milioane de euro

page - Moldova Invest

Botoșani

Noul stadion din Botoșani, mai aproape de construire! Valoarea totală a proiectului se ridică la 32 de milioane de euro

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Noul stadion “Municipal” din Botoșani a intrat în faza finală a obținerii aprobărilor necesare pentru începerea lucrărilor, odată ce Primăria a finalizat documentația de avizare a intervențiilor (DALI)

Avizul pentru Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenție (DALI) a fost eliberat de Agenția pentru Protecția Mediului (APM) în această săptămână. Pe 11 aprilie, primarul Cosmin Andrei va merge la București împreună cu președintele Consiliului Județean, Doina Federovici și cu ministrul Muncii, Marius Budăi, pentru a depune avizul la Compania Națională de Investiții (CNI).

Moldova Invest îți recomandă și ...   Prima ediție a evenimentului "VorbIMM despre...Regenerarea României", organizată la SUCEAVA, aduce împreună actori cheie din mediul de afaceri, educație și administrație locală

Primarul a afirmat că proiectul are sprijinul ministrului Dezvoltării, Cseke Attila, care a promis că va susține finanțarea acestuia în timpul vizitei sale la Botoșani anul trecut, când a vizitat și stadionul “Municipal”.

Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a menționat că cele 12.000 de locuri prevăzute în documentația DALI sunt acoperite și că stadionul va avea o arhitectură modernă, comparabilă cu cele ale marilor arene europene, inclusiv copiind unele dintre cele mai celebre structuri arhitecturale.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Investiție de 26 de milioane de lei pentru lucrările viitorului Spitalului Regional de Urgență Iași

Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a explicat că, într-o simulare a luminozității pe suprafața de joc, s-ar putea să fie necesară mutarea unui stâlp sau reorientarea lămpilor de pe acesta pentru a evita apropierea tribunelor de gazon.

După depunerea proiectului, următorul și cel mai important pas este alocarea finanțării necesare de către Compania Națională de Investiții (CNI), care are un departament dedicat promovării investițiilor în sport și infrastructură sanitară.

Conform Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenție (DALI), valoarea estimată pentru construcția noului stadion este de 160 de milioane de lei, echivalentul a 32,4 milioane de euro. Cu toate acestea, valoarea finală poate fi mai mică sau mai mare, în funcție de proiectul tehnic.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Capacități de producere energie din surse regenerabile de energie, pentru consum propriu în comuna Santa Mare, județul Botoșani

Pentru a primi finanțarea este necesar să se semneze un ordin de ministru și să se obțină acordul politic pentru o investiție de asemenea anvergură.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botoșani

To Top