Connect with us

O nouă creșă a fost inaugurată în Botoșani. Valoarea totală a investiției este de 5,3 milioane de lei

cresa happy botosani - Moldova Invest

Botoșani

O nouă creșă a fost inaugurată în Botoșani. Valoarea totală a investiției este de 5,3 milioane de lei

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Cartierul botoșănean ANL Cișmea beneficiază de o creșă asociată Grădiniței cu Program Prelungit nr. 22

„Happy” reprezintă a doua creșă din municipiul Botoșani, complementând-o pe cea municipală situată pe Aleea Nucului. Cu un număr total de 41 de locuri, creșa „Happy” este organizată în trei grupe, fiecare beneficiind de supravegherea constantă a doi adulți și a două educatoare.

Avem asistentă medicală, personal nedidactic și didactic auxiliar, adică doamne îngrijitoare și infirmiere pentru aceste grupe. Sperăm ca de la începutul lunii ianuarie să putem angaja personal didactic și să putem începe activitatea în creșă”, a declarat Emanuela Elena Urasche, directorul unității de învățământ.

Momentan există o listă de așteptare cu un număr de solicitanți care depășește capacitatea actuală de 41 de locuri. Într-un stadiu ulterior, se va realiza o selecție a dosarelor copiilor pentru admitere.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Investiție de 75 de milioane de euro în modernizarea Vămii Racovăț–Diakivți

Conform primarului municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, cel mai probabil săptămâna viitoare, creșa va deschide larg ușile pentru a primi copiii.

„Odată cu acreditarea pe care o așteptăm, probabil săptămâna viitoare, vom putea primii copiii. Înscrierile s-au făcut, există o listă de așteptare. Sunt foarte multe solicitări. Spațiul este făcut la cele mai înalte standarde. Au fost realizate trotuare, spații verzi și dotări realizate cu finanțare europeană”, a menționat primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei.

De asemenea, clădirea este echipată cu panouri fotovoltaice și beneficiază de un sistem de iluminat natural. Pe lângă facilitățile sanitare standard, a fost inclusă și o toaletă dedicată persoanelor cu dizabilități. Copiii vor avea, de asemenea, acces la un spațiu de joacă în perioadele cu condiții meteorologice favorabile.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Au fost deschise primele 2 șantiere de reabilitare a clădirilor rezidențiale multifamiliale din municipiul Botoșani. Valoarea totală a lucrărilor se ridică la 6,7 milioane de lei

Construcția creșei a fost realizată de către firma D&D Construct S.R.L., aceeași companie responsabilă și de clădirea emblematică a municipiului Botoșani, respectiv Teatrul „Mihai Eminescu”.

Valoarea totală a investiției se ridică la 5,3 milioane de lei, din care 1,4 milioane de lei provin din fonduri europene, iar 3,9 milioane de lei din bugetul Consiliului Local.

Primarul municipiului Botoșani a anunțat, de asemenea, planurile de construire a încă două creșe, una pe Șoseaua Iașului și alta pe strada Pod de Piatră.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Proiect eolian de peste 500 de milioane de euro în Botoșani

La fiecare început de an întâmpinam probleme cu părinții care nu reușeau să își înscrie copii la creșă. Avem o creșă municipală, o știe toată lumea, este cea de pe Aleea Nucului. Pe lângă acea creșă era evident că trebuie să mai construim edificii cu locuri suplimentare în Botoșani. Drept dovadă vom mai avea încă trei creșe. Aceasta pe care v-am prezentat-o astăzi și încă două creșe pentru care am semnat contracte de finanțare și vor fi construite. Există pentru cea de pe Șoseaua Iașului câștigător și suntem în faza de proiectare, după vom intra cu execuția”, a mai adăugat primarul Cosmin Andrei.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botoșani

To Top