Connect with us

Peste 205 milioane de lei vor fi alocate pentru investiții în rețelele de gaz din județul Botoșani

376758343 630338209241680 638451738202622896 n - Moldova Invest

Botoșani

Peste 205 milioane de lei vor fi alocate pentru investiții în rețelele de gaz din județul Botoșani

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Doina Federovici, președinte PSD Botoșani, a anunțat că peste 205 milioane de lei vor fi alocate pentru investiții în rețelele de gaz din județ

Aceste fonduri vor fi direcționate către 19 proiecte de investiții în rețele și sisteme de distribuție gaze naturale, depuse de autoritățile locale și asociațiile de dezvoltare intercomunitară.

Finanțarea va fi realizată prin intermediul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”. Valoarea totală a acestor proiecte se ridică la 205,5 milioane lei, echivalentul a peste 41,5 milioane de euro. Federovici a subliniat că sprijină proiectele de dezvoltare depuse de toate unitățile administrative teritoriale din județ, indiferent de afilierea politică a primarilor, în scopul obținerii de finanțare.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Ministerul Finanțelor pune la dispoziția antreprenorilor o nouă schemă de finanțare prin care aceștia pot accesa fonduri de până la 2.25 MILIOANE DE EURO

Ea a menționat că interesul comunității primează și că acest principiu este pus în practică în administrarea județului Botoșani. Proiectele aprobate vizează investiții în municipiile Botoșani și Dorohoi, orașele Bucecea și Flămânzi, precum și în comunele Bălușeni, Brăești, Corlăteni, Coșula, Frumușica, Gorbănești, Ibănești, Leorda, Lozna, Mihai Eminescu, Roma, Șendriceni, Văculești, Vârfu Câmpului, precum și în Asociația de Dezvoltare Intercomunitară care reunește comunele Vlădeni, Corni și Vorona.

Doina Federovici a subliniat importanța Programului Național de Investiții „Anghel Saligny” în contextul programului de guvernare social-democrat, evidențiindu-l ca pe o continuare firească a PNDL, cu beneficii semnificative pentru autoritățile locale și comunitățile botoșănene în ceea ce privește dezvoltarea și recuperarea decalajelor regionale.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Investiție de 75 de milioane de euro în modernizarea Vămii Racovăț–Diakivți

Ea a evidențiat, de asemenea, că PNI „Anghel Saligny”, Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și programele operaționale reprezintă surse vitale de finanțare pentru proiectele locale, subliniind responsabilitatea maximizării acestora în beneficiul locuitorilor din Botoșani.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botoșani

To Top