Connect with us

Proiect eolian de peste 500 de milioane de euro în Botoșani

289374 articol scaled - Moldova Invest

Botoșani

Proiect eolian de peste 500 de milioane de euro în Botoșani

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Un impresionant proiect eolian se conturează în patru comune din inima Botoșaniului, iar cifrele vorbesc de la sine: investiția se ridică la peste 500 de milioane de euro!

Potrivit informațiilor analizate de Profit.ro, valoarea totală a acestui mastodont energetic este estimată la peste 531 de milioane de euro, cu o suprafață de aproape 84 de hectare destinată instalării parcurilor eoliene.

Ce înseamnă acest proiect? Este vorba despre un ambicios ansamblu de producție de energie regenerabilă din vânt, compus din trei parcuri eoliene, care vor fi distribuite pe teritoriul a patru comune din județul Botoșani. Proiectul, care a ajuns deja în faza acordului de mediu, are la bază o putere instalată totală de 305 MW, repartizată în trei unități de 75, 112 și 118 MW.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Două asocieri de firme, în competiție pentru renovarea Maternității Botoșani! Proiectul, evaluat la o valoare totală de 6,7 milioane de euro

Implicarea financiară este pe măsură: suma impresionantă de peste 531 de milioane de euro va fi investită în acest proiect, care va cuprinde terenuri în comunele Adășeni, Avrămeni, Manoleasa și Mitoc.

Firma locală Mitoc Partners SRL este forța din spatele acestui proiect, având în spate companii italienești importante precum Fri-El Hidro Power și Alerion Clean Power, împreună cu avocatul român Edward Dobre. Această entitate a depus deja documentația necesară la Autoritatea de resort, iar în această lună este programată o dezbatere publică pentru a discuta aspectele legate de mediu și evaluarea adecvată a proiectului.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Cristina Breșug, noul subprefect al județului Botoșani, după demisia lui Tiberiu Manolache

Grupul Fri-El, care îi include și pe cei de la Alerion, este cunoscut pentru afacerile lor extinse în agricultură, fiind unii dintre cei mai importanți fermieri din România, furnizori pentru companii gigant precum Barilla și Nestlé. Este interesant de menționat că dețin cea mai mare exploatație de cereale bio din țară.


Continue Reading
You may also like...

OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botoșani

To Top