Connect with us

Școala Populară de Artă Botoșani, finanțare europeană de 365 de mii de euro pentru modernizarea infrastructurii educaționale, în parteneriat cu Ucraina

IMG 2021 - Moldova Invest

Botoșani

Școala Populară de Artă Botoșani, finanțare europeană de 365 de mii de euro pentru modernizarea infrastructurii educaționale, în parteneriat cu Ucraina

Consiliul Județean Botoșani a anunțat depunerea unui nou proiect în cadrul Programului Interreg VI-A NEXT România Ucraina 2021-2027, intitulat „Orizonturi educațional artistice dincolo de frontiere”

Proiectul, cu o valoare totală de 365 de mii de euro, vizează modernizarea infrastructurii educaționale vocaționale a Școlii Populare de Artă „George Enescu” din Botoșani, prin intermediul unei colaborări transfrontaliere cu Consiliul Local Ivano-Frankivsk din Ucraina.

Consiliul Județean Botoșani este lider de proiect, iar partenerul principal este Consiliul Local Ivano-Frankivsk. Beneficiarii direcți ai proiectului vor fi Școala Populară de Artă „George Enescu” din Botoșani și Școala de Artă Contemporană din Ivano-Frankivsk. Valoarea grantului este de 328 de mii de euro, iar contribuția ambelor părți implicate este de 36,5 mii de euro.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Primarul Ioan RUSU, despre realizările și proiectele viitoare în comuna nemțeană Țibucani

Obiectivul proiectului este achiziționarea de instrumente muzicale, echipamente de sunet și echipamente de pictură pentru îmbunătățirea pregătirii cursanților. În plus, proiectul include o componentă esențială de formare a personalului didactic și nedidactic, cu scopul de a dezvolta competențele necesare pentru a oferi servicii educaționale de calitate.

Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, a subliniat importanța valorificării oportunităților de finanțare europeană nerambursabilă în domeniul culturii și a afirmat: “Prin acest proiect vrem să modernizăm infrastructura educațională vocațională a Școlii Populare de Artă, contribuind astfel la îmbunătățirea accesului egal la servicii educaționale și formare în întregul județ.”

Moldova Invest îți recomandă și ...   Corpurile centrale ale Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani vor fi renovate. Valoarea proiectului se ridică la 10 milioane de euro

Proiectul se încadrează în Prioritatea 2.1 a Programului Interreg VI-A NEXT, care vizează îmbunătățirea accesului egal la servicii educaționale, de formare și învățare pe tot parcursul vieții, inclusiv prin dezvoltarea unei infrastructuri accesibile și promovarea rezilienței pentru educația și formarea la distanță și online. Valoarea maximă a proiectelor mici în cadrul acestei priorități este de 400 de mii de euro.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botoșani

To Top