Connect with us

Spitalul Județean MAVROMATI din Botoșani va beneficia de un Laborator modern de microbiologie. Investiție de 3,77 milioane de euro

pjimage 22 - Moldova Invest

Botoșani

Spitalul Județean MAVROMATI din Botoșani va beneficia de un Laborator modern de microbiologie. Investiție de 3,77 milioane de euro

Recent a început construcția laboratorului de microbiologie din Botoșani, un proiect evaluat la 3,77 milioane de euro, finanțat prin PNRR

Acest proiect a fost unul dintre primele din țară care a obținut finanțare, obținând un punctaj de 74, cel de al patrulea punctaj la nivel național.

Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani va primi în curând un laborator modern de microbiologie, eliminând nevoia de a trimite mostre către alte județe pentru analiză. Firma locală Simion Tehnoconstruct, care a câștigat licitația organizată de Compania Națională de Investiții pentru acest proiect al Consiliului Județean, a început deja lucrările.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Potențialul Europei Centrale și de Est de a atrage industrii în contextul crizei energetice. România, printre țările cu surse nepoluante"

Președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, a subliniat că acest laborator nou și modern nu reprezintă un moft, ci o necesitate pentru îmbunătățirea actului medical. Acest nou laborator nu numai că va îmbunătăți serviciile medicale ale Spitalului Județean, ci va beneficia și alte unități medicale din județ prin procesarea probelor biologice.

Investiția totală în proiect este de 3,77 milioane de lei, din care Consiliul Județean Botoșani contribuie cu 345 de mii de lei, reprezentând 9% din valoarea totală. Lucrările sunt planificate să fie finalizate în decurs de 8 luni.

Moldova Invest îți recomandă și ...   La Botoșani va fi înființat un centru de zi pentru persoanele vârstnice. Valoarea proiectului se ridică la 6,1 milioane de lei

Acest proiect presupune construcția unei clădiri pentru laboratorul de biologie moleculară, cu o suprafață de 232,19 metri pătrați, și echiparea acesteia.

De asemenea, prin intermediul unui proiect finanțat prin PNRR, va fi achiziționată aparatură de laborator de ultimă generație, care va permite identificarea rapidă și precisă a microorganismelor și determinarea sensibilității lor la antibiotice.

Proiectul a fost unul dintre primele selectate pentru finanțare la nivel național, cu un punctaj de 74, plasându-se pe locul patru în clasament.

Moldova Invest îți recomandă și ...   În comuna ieșeană Tomești se va dezvolta o fabrică de medicamente, pe o suprafață de 11.000 mp

Acest proiect, în valoare totală de 4 milioane de euro, va acoperi și dotarea celorlalte secții ale spitalului cu echipamente avansate pentru a reduce riscul de infecții asociate îngrijirilor medicale, precum și pentru a asigura igiena și controlul microbiologic în toate zonele spitalului.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botoșani

To Top