Connect with us

Un nou sector de drum județean din Botoșani va fi modernizat cu fonduri europene!

dj - Moldova Invest

Botoșani

Un nou sector de drum județean din Botoșani va fi modernizat cu fonduri europene!

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Doina Federovici, în calitate de Președinte al Consiliului Județean Botoșani, a semnat un contract recent de finanțare în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”. Acest contract vizează modernizarea traseului DJ291D, care se întinde între localitățile Oroftiana și Baranca, până la Bajura.

Investiția totală în acest proiect depășește suma de 40 de milioane de lei (echivalentul a aproximativ 8 milioane de euro). Din această sumă, 10 milioane de lei sunt alocate din fonduri guvernamentale, în timp ce suma de 30 de milioane de lei (ceea ce înseamnă peste 6 milioane de euro) este asigurată de către Consiliul Județean Botoșani.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Ambulatoriul de recuperare neuromotorie din Botoșani va fi reabilitat! Investiție de 1,74 milioane de lei

„Județul are nevoie de investiții în infrastructură, iar Programul Național de Investiții «Anghel Saligny» reprezintă o soluție pentru realizarea acestora. Am promis că vom moderniza acest drum din nordul județului și ne ținem de cuvânt. Continuăm să investim și să atragem fonduri pentru toate sectoarele de activitate și toate zonele județului, pentru că doar așa putem să recuperăm decalajele față de celelalte regiuni ale țării. În ultimii trei ani s-au făcut pași importanți în acest sens și vom continua să facem toate eforturile pentru a ne atinge obiectivele”, a declarat Doina Federovici.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Comisia Europeană a lansat primul apel de proiecte strategice în domeniul materiilor prime critice

Direcția Județeană de Drumuri și Poduri Botoșani a pregăit documentația tehnică în vederea scoaterii la licitație execuția acestui sector de drum, lung de 10 kilometri. Prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” sunt în plin proces de modernizare trei sectoare de drum: DJ293A, Coțușca – Viișoara Mică – Viișoara (6 km), DJ294A, Avrămeni – Panaitoaia – Dimitrie Cantemir – DN24C (7,8 km) și DJ294B, Dobârceni – Murguța – Ștefănești (10,6 km). A fost finalizată și procedura de achiziție pentru modernizarea DJ291K, Lozna – Călinești – DN29C – Talpa (7,22 km) și urmează și aici să se dea ordinul de începere a lucrărilor.

Moldova Invest îți recomandă și ...   IMM Plus 2024: S-a publicat ordinul cu plafoanele de garantare. Termen limită 30 iunie 2024!

„Prin Programul Național de Investiții «Anghel Saligny» modernizăm 40 de kilometri de drumuri județene care, în acest moment, sunt de piatră. Am eficientizat modul de lucru, am scurtat timpii de realizare a investițiilor”, a reiterat Doina Federovici.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botoșani

To Top