Connect with us

Comisioanele bancare nu vor înregistra creșteri pentru persoanele fizice sau juridice, conform premierului Ciolacu

bancomat atm 1 - Moldova Invest

Romania

Comisioanele bancare nu vor înregistra creșteri pentru persoanele fizice sau juridice, conform premierului Ciolacu

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

După întrevederea de luni cu Asociația Română a Băncilor și reprezentanții celor mai mari bănci din România, Premierul Marcel Ciolacu a confirmat că s-a convenit asupra unui acord pentru a menține neschimbate comisioanele bancare atât pentru persoanele fizice, cât și pentru cele juridice

Comisioanele bancare nu vor creşte în România nici pentru persoanele fizice, nici pentru cele juridice. Acesta este acordul la care am ajuns astăzi cu Asociaţia Română a Băncilor şi cu reprezentanţii celor mai importante bănci din România, dar şi cu cei ai BNR. Mă bucur că argumentele aduse au fost pe deplin înţelese şi le mulţumesc pentru deschiderea la dialog. Dialogul este calea prin care putem găsi cele mai bune soluţii atât pentru oameni, cât şi pentru economie”, a scris Marcel Ciolacu într-o postare pe facebook.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Naveta cu trenul în Botoșani, Iași și alte 19 mari orașe din România. ARF a lansat marți licitație pentru mers cadențat

bancomat atm 1 - Moldova Invest Ciolacu jpg 1 - Moldova Invest

Conform unei declarații oficiale a Guvernului, întâlnirea dintre premierul Marcel Ciolacu și reprezentanții Asociației Române a Băncilor a avut ca teme centrale punerea în aplicare a măsurilor guvernamentale destinate combaterii evaziunii fiscale și menținerea nivelului actual al comisioanelor bancare.

România nu are o problemă economică. Avem resurse naturale şi forţă de muncă bine calificată, investiţii străine în creştere şi un nivel ridicat al investiţiilor publice. Pentru a asigura sustenabilitatea economică avem nevoie însă de combaterea evaziunii, reducerea cheltuielilor bugetare şi creşterea performanţei în administraţia publică. Ne-am asumat cu fermitate aceste obiective şi le vom atinge prin aplicarea pachetului de măsuri economice”, a complet prim-ministrul.

Moldova Invest îți recomandă și ...   EGGER România a investit peste 1 milion de euro în proiecte CSR în 2023

Reprezentanții Guvernului și cei ai Asociației Române a Băncilor au convenit să instituie un cadru de consultare continuă, la care să fie implicați și reprezentanți ai Băncii Naționale a României.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Romania

To Top