Connect with us

Digitalizarea IMM-urilor. 1.020 de proiecte admise pentru finanțări de până la 100.000 euro

1f52ae9377c482eb98e6fd57f18645f3 scaled 1 scaled - Moldova Invest

Romania

Digitalizarea IMM-urilor. 1.020 de proiecte admise pentru finanțări de până la 100.000 euro

Granturi pentru digitalizarea IMM-urilor, în valoare de până la 100.000 euro de întreprindere au fost acordate pentru a sprijini IMM-urile în adoptarea tehnologiilor digitale. Primele 1.020 de proiecte care au fost admise la finanțare prezintă un prim exemplu de succes al programului care vizează încurajarea IMM-urilor în procesul lor de transformare digitală

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a făcut publică lista celor 1.020 de proiecte aprobate pentru finanțare în cadrul apelului de proiecte “Digitalizarea IMM-urilor Grant de până la 100.000 euro pe întreprindere pentru adoptarea tehnologiilor digitale“. Aceste proiecte, care au obținut 100 de puncte în etapa de evaluare tehnică și financiară (ETF), au fost ordonate pe baza rentabilității activității operaționale din exercițiul financiar 2022, conform ghidului specific. Deciziile privind acceptarea finanțărilor vor fi comunicate solicitantilor prin platforma proiecte.pnrr.gov.ro începând cu data de 5 decembrie 2023.

Moldova Invest îți recomandă și ...   PARADOX ROMÂNESC! Guvernul promite că țara noastră va deveni un hub energetic în pofida faptului că ne confruntăm cu fenomenul sărăciei energetice

imm - Moldova Invest

MIPE a informat solicitanții că evaluarea tehnică și financiară (ETF) pentru cele 7.188 de cereri de finanțare a fost finalizată, iar celelalte proiecte sunt în prezent în etapa de verificare a conformității administrative și a eligibilității (CAE).

Datorită volumului mare de cereri, echipa MIPE depune eforturi pentru finalizarea etapei a doua de evaluare (CAE) pentru toate cererile depuse. Listele intermediare cu rezultatele procesului de evaluare vor fi publicate periodic.

Pentru a gestiona eficient numărul mare de cereri, MIPE a demarat o procedură publică de achiziție pentru identificarea, achiziționarea și implementarea unei soluții de tip RPA (Automatizare a Proceselor Robotic), câștigată de firma ETA2U care a implementat cu succes tehnologia Tailent Automation Platform. Roboții software Tailent au contribuit la acordarea punctajului ETF și la clasificarea proiectelor depuse în cadrul PNRR în funcție de punctajele obținute.

Moldova Invest îți recomandă și ...   BANCA TRANSILVANIA a achiziționat OTP Bank România pentru 347,5 milioane de euro. Banca din Ungaria devine a patra achiziție majoră a BT în ultimul deceniu

Prin adoptarea tehnologiilor inovatoare RPA, MIPE devine una dintre primele instituții publice centrale care evidențiază angajamentul său pentru eficientizarea proceselor administrative, în concordanță cu misiunea sa de a facilita accesul românilor la fondurile europene nerambursabile pentru dezvoltarea sustenabilă a României.

MIPE continuă să-și consolideze angajamentul pentru facilitarea accesului la finanțare pentru IMM-uri și pentru sprijinirea transformării digitale a sectorului privat. Această inițiativă reflectă eforturile constante ale MIPE de a stimula dezvoltarea economică și inovația în rândul întreprinderilor mici și mijlocii din România.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Care va fi evoluția economiei României în 2024? O radiografie completă


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Romania

To Top