Connect with us

Guvernul a aprobat ordonanța privind valorile salariului minim pentru sectoarele construcțiilor, agriculturii și industriei alimentare

image 2023 08 18 26469255 0 marcel ciolacu sedinta guvern scaled - Moldova Invest

Romania

Guvernul a aprobat ordonanța privind valorile salariului minim pentru sectoarele construcțiilor, agriculturii și industriei alimentare

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

În ședința de marți, Guvernul a decis prin intermediul unei ordonanțe de urgență să actualizeze nivelurile salariului minim pentru sectoarele construcțiilor, agriculturii și industriei alimentare, care vor intra în vigoare începând cu luna noiembrie

Potrivit unui comunicat al Executivului, nivelul salariului minim brut va fi de 4.582 de lei în sectorul construcțiilor, în timp ce în domeniul agricol și în industria alimentară va fi de 3.436 de lei.

Moldova Invest îți recomandă și ...   România, salt spectaculos în topul atractivității pentru companiile private din zona EMEA!

„Astfel vor fi protejate veniturile din aceste domenii importante pentru economia României şi după introducerea contribuţiei pentru sănătate”, se explică în comunicat.

Aceste cifre au fost stabilite de către Guvern în urma discuțiilor cu sindicatele și patronatele, în cadrul Consiliului Național Tripartit și pentru Dialog Social.

În prezent, salariul minim brut în construcții este de 4.000 de lei, în timp ce în sectorul agricol și în industria alimentară este de 3.000 de lei.

Moldova Invest îți recomandă și ...   BIRD și AID vor acorda Republicii Moldova credite de peste 100 de milioane de dolari, pentru modernizarea infrastructurii rutiere și a punctelor de frontieră

„În prezent, salariul minim brut în construcţii este de 4.000 de lei, iar în sectorul agricol şi industria alimentară este de 3.000 de lei. De majorarea salariului minim brut în domeniul construcţiilor vor beneficia 423.110 salariaţi, iar în sectorul agricol şi industria alimentară 168.000 de salariaţi, potrivit estimărilor”, se mai arată în comunicatul Guvernului.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Romania

To Top