Connect with us

15 milioane de lei investiți în modernizarea Spitalului de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” din Iași

3 1 - Moldova Invest

Iași

15 milioane de lei investiți în modernizarea Spitalului de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” din Iași

Spitalul de Urgență pentru Copii “Sf. Maria” din Iași se pregătește să fie dotat cu tehnologie de ultimă generație în sălile de operație, laboratorul de radiologie și imagistică medicală, precum și în blocul alimentar și serviciul de spălătorie

Această modernizare ce implică o investiție totală de peste 15 milioane de lei, a demarat în luna decembrie a anului trecut cu o clauză suspensivă și în prezent, întreaga aparatură este în curs de livrare și instalare, fiind realizată în principal cu sprijinul Consiliului Județean Iași.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Lucrările la parcul eolian de la Ruginoasa, FINALIZATE! Valoarea investiției se ridică la 90 milioane de euro

Ca rezultat al acestor eforturi, unitatea medicală din Iași va deveni singura din regiunea Moldovei care va dispune de un computer tomograf ultramodern cu un modul specializat pentru inimile copiilor, permitând diagnosticarea malformațiilor congenitale de inimă și a altor afecțiuni cardiace unice sau în contexte de afectare multisistemică.

De asemenea, se vor instala trei aparate de radiologie fixe de ultimă generație în laboratorul de radiologie, inclusiv un aparat de radiologie mobil destinat pacienților din Secția de Terapie Intensivă, în conformitate cu legislația în vigoare.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Planurile pentru cele mai înalte turbine eoliene din România se conturează în comuna ieșeană Movileni! Ce aduc investițiile de 300 de milioane de euro

Un alt aparat de radiologie fix va fi utilizat în cadrul Unității de Primiri Urgențe, achiziționat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) pentru combaterea pandemiei de COVID-19.

Blocul operator din spital va fi dotat cu truse chirurgicale moderne, mese de operație conforme cu cele mai recente standarde, și un motor ortopedic specializat în chirurgia ortopedică, pentru a asigura practicarea medicinei la un nivel similar cu unitățile medicale din Europa.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Transformare verde la CET Holboca! Investiție de 10 milioane de euro în energie solară

De asemenea, în cadrul acestor investiții de aproape un milion de lei, noul bloc alimentar va fi echipat cu aparate și echipamente noi pentru a permite prepararea hranei în condiții optime, conform standardelor actuale.

Alimentația necesară este furnizată printr-un contract cu o firmă de catering, iar specialiștii în nutriție colaborează strâns cu furnizorul pentru a asigura hrana adecvată fiecărui pacient, luând în considerare nevoile individuale și indicațiile medicului curant.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iași

To Top