Connect with us

370 de firme din Iași, în Topul Național realizat de Camera de Comerț și Industrie a României

firme IASI in Topul National - Moldova Invest

Iași

370 de firme din Iași, în Topul Național realizat de Camera de Comerț și Industrie a României

Camera de Comerț și Industrie Iași a publicat lista firmelor din județ care s-au clasat în Topul Național al Firmelor. Clasamentele județene sunt realizate pe baza unei metodologii complexe și unitare la nivel național, iar Topul Național al Firmelor este organizat de către Camera de Comerț și Industrie a României, în baza clasamentelor furnizate de Camerele de Comerț și Industrie Județene

Din cele 3.457 firme clasate în topul județului Iași, 370 firme s-au clasat în Topul Național. 38 firme s-au clasat pe locul 1 la nivel național, 92 firme pe locurile 2-3, iar 240 firme pe locurile 4-10.

„Sub motto-ul «Cunoaște-i pe cei mai buni!», am ajuns anul acesta la ediția cu numărul 30 a clasamentului Topul Firmelor. Ne bucurăm că, în timp, din ce în ce mai multe firme au ajuns să îndeplinească întregul set de criterii de eligibilitate și performanță a indicatorilor economico-financiari, ceea ce este un semnal bun.

Mai mult decât atât, la ultimele opt ediții Iașul a propulsat de fiecare dată peste 300 de firme în Topul Național, chiar aproape 400 la ultimele două ediții. Nu pot să nu mă întreb câte firme ieșene, și de ce calibru, s-ar fi numărat printre cei mai buni dintre cei buni din țară dacă regiunea noastră nu ar fi fost atât de vădit ocolită de marile investiții în proiectele de infrastructură. Adresăm felicitări tuturor antreprenorilor și managerilor ale căror companii au performat în 2022 și, cu atât mai mult, celor care s-au clasat în Top 10 la nivel național, devansându-și competitorii din segmentul lor de activitate!” a declarat Paul Butnariu, președintele Camerei de Comerț și Industrie Iași.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Proiecții economice: ING anticipează dobânzi ridicate până în aprilie 2024

Structura pe domenii de activitate se prezintă astfel: 126 firme din industrie, 112 din sfera serviciilor profesionale, 65 firme din comerț, 20 firme din construcții, 19 firme din IT și cercetare-dezvoltare, 16 firme din agricultură și 12 firme din domeniul turismului și restaurantelor.

Însumat, reprezentarea Iașului în Topul Național se traduce în 2,74 miliarde euro cifră de afaceri (aceste firme deținând o pondere de 31,18% din cifra de afaceri totală la nivelul județului Iași), respectiv 27.955 salariați (24,55% din numărul total de salariați din societățile comerciale locale).

Moldova Invest îți recomandă și ...   Mircea Geoană la IAȘI: „Niciodată în istorie România nu a cunoscut un moment mai favorabil decât acum”

Dintre firmele ieșene clasate în Topul Național, putem trece în revistă branduri precum: Antibiotice, BorgWarner (actuala PHINIA), Conex Distribution, Aeroportul Iasi, Casa Auto, Centrul Lingvistic Twinkle Star, Coriolan, Cotnari, DAS, Electra, Fermador, Fiterman Pharma, Focality, Garom Food, Grenzebach, Ircon, Leier-Brikston, Necom, OMCO România, Proinvest Group, Rompak, Roton, Salubris, SCC Services, Sedcom Libris, Agrocomplex Lunca Pașcani, Agroindustriala Bucium, Apavital, Arcadia, Avi-Top, Chambon, Conduent, Coseli, Cotnari, Ecolab, Editura Gama, Editura Polirom, Electroputere VFU Pascani, Exonia, IG Watteeuw Romania, Iulius, Kosarom, Marcel, Mennekes, Misavan, Ness România, Panifcom, Siorom, Sophia România și multe altele, fiecare la domeniul și clasa de mărime corespunzătoare.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Proiectul "Îmbunătățirea Siguranței și Securității la Aeroportul Bacău", în valoare de 14 milioane de euro, se apropie de finalizare

Lista completă a firmelor poate fi consultată online pe site-ul Camerei de Comerț și Industrie Iași, www.cciasi.ro, în secțiunea dedicată.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iași

To Top